Mainos

Känniset ruotsalaisnuoret aiheuttivat kaaoksen Tanskassa – lähetettiin laivalla kotiin

Eteläruotsalaisten suosittu juhlapaikka, tanskalainen Helsingörin kaupunki joutui kutsumaan virkavallan apuun, kun noin 500 ruotsalaisnuorta innostui juhlimaan liikaa, kertoo Aftonbladet.

Aftonbaldetin mukaan Tanskan poliisi lähetti lopulta 250 humalaista ruotsalaisnuorukaista takaisin kotimaahansa laivalla. Satamassa humalatila purkautui myös tappeluina.

– Tämä paikka on hieman Ruotsin Ibiza. Heitä oli noin 500 ja he olivat yhdessä liikkeellä, mutta tilaa ei ollut kaikille, kertoo Dagens Nyheterille poliisi Søren Bjørnstaden.

Poliisin arvion mukaan Ruotsin Helsingborgista Tanskan Helsingöriin oli tullut juhlimaan yli 500 16–20-vuotiasta ruotsalaisnuorukaista. Osalla ei ollut henkilöllisyyspapereita edes mukana. Lisäksi Tanskan poliisi kritisoi joukon olevan äänekäs ja liian iso mahtuakseen yhteen yökerhoon, minne lähes kaikki pyrkivät.

– He olivat kaikki  tulleet juhlimaan, mutta osa oli liian humalassa päästäkseen sisään yökerhoon. Osalta puuttui myös paperit. Meiltä kutsuttiin 10-15 poliisia saattamaan heitä Ruotsiin, kertoo Nordsjällandin päivystävä poliisi Henrik Alstiup.

Ruotsalaisnuoret eivät halunneet kuitenkaan lähteä vielä kotiin. Poliisin saattaessa noin 250 nuorta lautalle alkoi levottomuudet uudelleen satamassa. Tällä kertaa ruotsalaiset alkoivat kinastella keskenään.

Yökerholla oli pääsiäissunnuntain tapahtumalle myös tapahtumasivut. Aftonbladet kertoo, että yökerho kertoo olevansa Nordsjällandsin suurin +16-yökerho, joka sijaitsee vain viiden minuutin matkan päästä lauttasatamasta. Yökerho lupaa vastaanottavansa niin Tanskan kuin Ruotsin kruunuja.

Ruotsin puolella nuorisojoukkoa odotti Ruotsin poliisi. Nordsjällandsin suurimmaksi +16-yökerhoksi itseään mainostava klubi sijaitsee vain viiden minuutin matkan päästä lauttasatamasta. Yökerho lupaa vastaanottavansa niin Tanskan kuin Ruotsin kruunuja.

Lauttamatka taas Tanskan ja Ruotsin välillä kestää noin puoli tuntia. Ruotsin puolella nuorisojoukkoa odotti Ruotsin poliisi.

– Meitä oli informoitu, että juopuneita ihmisiä saapuu Tanskasta, joten olimme varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin, kertoo Skånen poliisin tiedottaja Maja Forstenius lehdelle.

Ketään ei pidätetty illan aikana. Eilen illalla Etelä-Ruotsissa Christianstadissa oli myös 70 hengen joukkotappelu. Levottomuudet eivät liittyneet toisiinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.