Mainos

Kannatus viinien tuomiselle maitokauppoihin laskenut

Yli puolet suomalaisista kannattaa yhä viinien myynnin vapauttamista. Kannatus on suurinta työssäkäyvien keski-ikäisten joukossa.

Suomalaisista 52 prosenttia haluaisi vapauttaa viinien myynnin siten, että niitä voisi ostaa myös päivittäistavarakaupoista. Osuus on kuitenkin laskenut kaksi prosenttiyksikköä viime vuodesta, selviää Päivittäistavarakauppa ry:n teettämästä tutkimuksesta.

Viinikaupan vapauttamista kannattavat enemmän miehet kuin naiset, ikäryhmistä taas tukea on eniten luokassa 35-49 vuotta. Vähiten vapauttamisen puolesta ovat eläkeläiset.

Nelosoluen osalta kannatus on pysynyt ennallaan 42 prosentissa. Väkevien juomien kaupan vapauttaisi vain 11 prosenttia vastaajista.

- Merkittävää on se, että viinien myynnin vapauttamisella on edelleen enemmistön tuki - erityisesti työssäkäyvän keski-ikäisen aktiiviväestön piirissä - huolimatta siitä, että mielipideilmasto on tiukimmillaan ja alkoholiveron alentamista koskeva kielteinen julkinen keskustelu on ollut erittäin kiivasta, tulkitsi Päivittäistavarakauppa tutkimuksen tuloksia tiedotteessaan.

Kyselyn toteutti TNS Gallup. Vastaajia oli kaikkiaan 1003.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.