Mainos

Kannattaako virtuaalisesta avaruusasemasta maksaa 230 000 euroa?

Buzz "Erik" Lightyear uskoo vahvasti, että Planet Calypson virtuaalisella planeetalla sijaitsevalla avaruusasemalla on hyvät taloudelliset näkymät. Tämän takia hän oli valmis maksamaan virtuaalisesta avaruusasemasta huimat 330 000 dollaria, eli 230 000 euroa.

Planet Calypso avaruusasemineen kuuluu Project Entropia Universe -verkkoroolipeli-kokonaisuuteen, jota hallinnoi ruotsalainen virtuaalimaailmakehittäjä MindArk.

VentureBeat-sivustolla kerrotaan, että virtuaalimaailman sisällä käytettävää rahaa voi vaihtaa oikeiksi dollareiksi kymmenen suhde yhteen kurssilla. Avaruusasema ostettiin virtuaalimaailman sisässä 3,3 miljoonalla Project Entropia Universe -dollarilla, joka on siis puolestaan 330 000 (aitoa) dollaria.

Myös muita virtuaalihankintoja tehty

Lightyearin hankinta ei ole ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2004 David Storeyn kerrotaan maksaneen 26 500 dollaria vapaasta maapalasta Project Entropiassa. Ja vuonna 2005 Jon Jacobs käytti 100 000 dollaria virtuaaliseen yökerhoon samassa virtuaalimaailmassa.

VentureBeatin mukaan virtuaalimaailmassa pyörivät nyt todelliset pohdinnat sijoittajien mahdollisuuksista. Ruotsin hallitus on hyväksynyt virallisesti MindArkin pankin.

Project Entropia Universen -alustan kehittämiseen on kulunut noin 40 miljoonaa dollaria. Virtuaalimaailma julkistettiin vuonna 2003. Planet Calypso on tuottanut voittoa vuodesta 2004 lähtien ja sillä on 820 000 rekisteröitynyttä käyttäjää 200 eri maassa. Käyttäjien väliset kaupat Entropia Universen sisällä olivat noin 420 miljoonaa dollaria vuonna 2008.

Mikäli Project Entropia Universe jatkaa kasvuaan, Buzz "Erik" Lightyearin kallis avaruusasemahankinta saattaakin osoittautua muutaman vuoden kuluttua kannattavaksi sijoitukseksi, arvioidaan VentureBeat -sivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.