Mainos

Kannattaako Nokian osaketta ostaa vai ei? Yksi asia nousee ylitse muiden

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osakkeen arvo on herättänyt jo pidemmän aikaa kysymyksiä. Nouseeko arvo koskaan pohjamudista vielä kaikkien aikojen huippuunsa, eli 65 euroon? Kannattaako osaketta ostaa ja kuinka paljon?

Analyysipalveluyhtiö Inderesin Nokia-analyytikon Mikael Rautasen mukaan Nokian osakkeessa on useita riskitekijöitä, eikä osaketta voi suositella kuin riskiä erittäin hyvin sietäville sijoittajille.

– Korkea riskiprofiili tarkoittaa sitä, että lyhyellä tähtäimellä voi tulla merkittäviä tappioita, mutta myös nopeita voittoja, kuten viimeisen kahden vuoden aikana on nähty, Rautanen selventää.

Hänen mukaansa Nokian osaketta tukee moni asia.

– Nokian osaketta tukevia tekijöitä ovat muun muassa kulusaneerauksen tuoma tulosparannus, spekulaatiot toimialan yritysjärjestelyistä sekä Nokia Siemens Networksiin liittyvät mahdolliset järjestelyt, Rautanen analysoi.

Toisaalta osaketta varjostaa myös usea epävarmuustekijä. Rautasen mukaan Nokiaa rasittaa toimialan nopeasti kiristyvä kilpailupaine, peruspuhelinliiketoiminnan laskeva kannattavuus sekä Windows Phonen menestykseen liittyvä epävarmuus.

Tämä on ratkaisevin asia

Älypuhelinliiketoiminta on keskeisin Nokian osaketta ohjaava tekijä, jota markkinat seuraavat. Rautasen mielestä Nokian osakkeen kääntyminen nousuun edellyttäisi Windows Phonen nopeaa nousua merkittäväksi kolmanneksi ekosysteemiksi.

– Tämän jälkeen sijoittajien pitäisi vielä vakuuttua siitä, että Nokialla on kestävää kilpailuetua Windows Phonen sisällä. Arvostus korjaantuu ylöspäin, jos Nokia onnistuu palauttamaan osakemarkkinoiden luottamuksen konkreettisilla teoilla, pelkät puheet eivät riitä, Rautanen tähdentää.

Nokian osakkeen arvo on pyörinyt viime päivinä 2,5 euron tietämillä. Perjantaina Helsingin pörssin sulkeuduttua Nokian osakkeen arvo oli 2,57 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.