Mainos

Kannat kattoon kaupungissa - juhannus baarissa

Yhä useampi kaupunkilainen viettää tänä juhannuksena perinteisiin nähden "antijuhannusta" ja jää kaupunkiin. Syinä voivat olla kaverit, liikenneruuhkat tai erilaiset eri kaupungeista löytyvät tapahtumat

Helsingin laajasta ravintolatarjonnasta voi nauttia myös juhannuksena, vaikka useimmat paikat sulkevatkin ovensa viikonlopuksi. Ravintola Sports Academy näyttää kaikki EM-jalkapallo-ottelut, joka onkin syynä siihen, että ravintola pitää ovensa auki läpi juhannuksen. Etenkin miesasiakkaita on ruuhkaksi asti jalkapallon arvoturnausten aikaan.

– Helsingissä on niin paljon ihmisiä, että kaupunki- ja baarijuhannuksen viettäjiä piisaa yllin kyllin. Jääkiekkokaudella asiakaskunnan sukupuolijakauma on tasaisempi, kun taas jalkapallokisat houkuttelevat selkeästi enemmän miehiä baariin, kertoo Sports Academyn ravintolapäällikkö Pekka Lavikainen.

Pääkaupungissa on mahdollista viettää juhannusta myös 60-luvun tyyliin, ainakin jos suuntaa Tokoinrantaan ja Café Pirittaan. Pirittassa vietetään retrojuhannusta 60-luvun teemalla ja asiakkailta toivotaankin asiaankuuluvaa pukeutumista.

– Piritta tarjoaa rentoa juhannustanssimeininkiä lähinnä iskelmää soittavan bändin kera ja - koska kyseessä on kahvila - tapahtuma on sekä ikärajaton että ilmainen. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä odotamme porukkaa jonoksi asti, viime vuoden tapaan. Toivomme ihmisiltä rentoa ja leppoisaa juhannusmieltä sekä näyttävää pukeutumista, sillä paras asu palkitaan, muistuttaa Café Pirittan ravintolapäällikkö Jaana Toivola.

Turussa saadaan ripaus perinteitä kaupungin sykkeessä, kun Donnan ravintolalaivan kannella vietetään latotansseja laivahengessä.

– Viime vuonna grillattiin laivan ulkopuolella ja sisätiloissa vuorostaan pyöri latotanssit. Kun normaalisti musiikkityylinä on house ja hittimusiikki, niin juhannuksena soitetaan perinteisempää kansanmusiikkia, Donnan Kukka Almgren kertoo.

Donna oli ensimmäistä kertaa auki viime juhannuksena, ja tupa oli täynnä parikymppisiä nuoria, jotka tulivat laivaan omissa kaveriporukoissaan.

Penkkiurheilua ja karaokea

Keski-Suomessa kaupunkijuhannusta voi viettää vaikkapa Jyväskylän Grand Star Caféssa, joka on pitänyt ovensa avoinna jo useana peräkkäisenä juhannuksena. Grand Star Café luottaa jalkapallon EM-kisojen vetovoimaan sekä siihen, että juhannus tuo ravintolaan muutoinkin enimmäkseen miesasiakkaita.

– Kyllä se on todettu jo vuosia sitten, että juhannuksena kannattaa pitää paikka auki, koska asiakkaita tuntuu riittävän vuosi vuodelta enemmän. Juhannus eroaa tavallisesta viikonlopusta lähinnä siten, että miehiä on enemmän ja lisäksi ihmiset vetävät normaalia kovempia jurreja, naurahtaa Vesa Suuronen Grand Star Cafésta.

Karaoke vetää porukkaa vuorostaan Oulussa.

– Me ollaan auki juhannuksena normaalisti eli aamuyhdeksästä yökahteen. Juhannuksena asiakaskunnan koostavat kaupunkiin jääneet cityihmiset, joilla laulaminen on verissä. EM-futikset eivät meihin vaikuta millään lailla, sillä niitä ei täällä katsota, oululaisen karaokeravintola Peppersin Riitta Kinnunen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.