Mainos

Kannabisviljelmiä rehottaa ympäri Suomea

Kannabisviljelmät rehottavat koko maassa. Esimerkiksi Keski-Suomessa poliisi takavarikoi kannabiksen viljelyyn käytettyjä laitteita Jyväskylän seudulla jo viikoittain.

Keski-Suomen poliisi paljastikin viime vuonna 20 kotiviljelmää enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mikä nosti huumekasvin kotiviljelyrikosten määrää viime vuonna 40:llä prosentilla.

- Vuonna 2008 poliisi paljasti noin 50 kotikasvattamoa vuoden aikana ja vuonna 2009 lukema oli jo 70, että siinä mielessä nousu on ollut melko suurta ihan viimeisen vuodenkin aikana, arvioi rikoskomisario Sami Salo Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Keskusrikospoliisi arvioi, että koko maassa takavarikoitiin viime vuonna vähintään 14 000 kannabiskasvia. Kasvien todellinen määrä on jopa kymmenkertainen.

Haju rappukäytävässä paljastaa

Tavallisimmin kannabiksen kotiviljelyyn syyllistyy parikymppinen mies, jonka kotoa löytyy alle kaksikymmentä kasvia. Poliisi löytää kotiviljelyn kasvuun useita syitä.

- Varmaan yksi syy on se, että niitä kannabissativan siemeniä, joista viljelmä lähtee kehkeytymään, on helpommin saatavilla internetin kautta. Varmasti myös se, että huumausaineiden käyttö on lisääntynyt, vaikuttaa, Salo kertoo.

Valtaosa kotona viljellystä kannabiksesta on tarkoitettu viljelijän ja tämän lähipiirin käyttöön. Yhä useammin poliisi pääsee viljelmien jäljille naapurien avulla.

- Isot viljelmät pienissä asunnoissa tuovat tietysti aika voimakasta hajua, joka leviää sitten sinne rappukäytäviin. Paljon tulee poliisille ilmoituksia naapureiden kautta, että tulee omituista hajua asunnosta ja sitten kun sinne kotietsintä tehdään, niin pääsääntöisesti sieltä aina huumausaineviljelmä löytyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.