Mainos

Kannabisringin päätekijöille ehdollista – nuorimmat ainetta hankkineet 13-vuotiaita

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut nuorten kannabisringin päätekijöitä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin nuorena henkilöinä tehdyistä huumausainerikoksista. Loviisalaisvyyhteen osallistuneiden nuorten määrä kohoaa yli 50:een.

Syyttäjä Camilla Oksanen kertoo, että nuorimmat kannabista hankkineet ovat olleet 13-vuotiaita. Myös vyyhden päätekijät olivat tekoaikaan eli vuonna 2012 alle 18-vuotiaita.

– He laittoivat sanan kiertämään, että nyt kerätään pottia ja kannabis haetaan, kun on tarpeeksi osallistujia mukana. Nuoret toivat pottiin omat rahat, ja joku toi ehkä muutaman kaverinsakin rahat, kertoi Oksanen.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan aineet haettiin Hyvinkäältä, Helsingistä sekä Vantaalta. Oksanen kertoi, että kerralla nuoret hakivat keskimäärin 10 grammaa kannabista - eli noin parikymmentä käyttöannosta.

Nuorimmat joutuivat vyyhden vuoksi poliisin puhutteluun ja 11 kannabista kokeillutta nuorta oli syyttäjän puhuttelussa. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi 16 sakkoihin. 15 sai ehdollista ja yksi tuomittiin yhdyskuntapalveluun.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.