Mainos

Kannabis-Sirkka ei pelkää poliisia

Eilen Ylen TV2:n kannabisaiheisessa Ajankohtaisen kakkosen keskusteluohjelmassa mukana ollut opettaja Sirkka Linder, 65, sanoo saaneensa runsaasti yhteydenottoja tv-esiintymisensä jälkeen.

– Kun tulin illalla kotiin ja avasin tietokoneen katsoakseni ohjelman, niin ainakin sähköpostissa oli uusia Facebook-kaveritoivomuksia. Ilmeisesti joidenkin lehtien nettipalstoilla on myös ollut jotain, Linder sanoo Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa.

Erityisesti katsojien mieleen jäi, kun Linder vertasi kannabiksen polttamisesta saamaansa nautintoa murtomaahiihtoon. Sirkka Linder on ammatiltaan opettaja, tosin hänellä on työuraa jäljellä enää pari kuukautta ennen eläkkeelle jäämistä.

– Jo päivää ennen tv-esiintymistä kerroin työnantajalle rehellisesti, että olen menossa ohjelmaan. Vastausta en ole vielä saanut, hän kertoo.

Linder korostaa, että hän on jo useiden vuosien ajan opettanut nuoria, tällä hetkellä jo aikuisia ihmisiä, siis ei lapsia.

Aineen hankkiminen vaikeaa

Eilisessä ohjelmassa ei juuri käsitelty sitä, mistä jo eläkeiän kynnyksellä oleva Linder hankkii käyttämänsä kannabiksen.

– Se on sillä lailla, että saa jostain vihiä ja kyselemällä hiukan tuttavan tuttavilta. Ei minulla ole lähimmässä ystäväpiirissä ketään, joka käyttää, eli kyllä se on hieman sattumavaraista. Hankkiminen on välillä hankalaa. Pitäisi olla joku luottohenkilö, Linder sanoo.

Häntä ei pelota, että esimerkiksi poliisi kiinnostuisi hänen harrastuksestaan, vaikka kannabis on totta kai laitonta.

– Sen kun tulee vaan, Linder naurahtaa kysymykseen.

Linder kertoo polttavansa kannabiksensa piipussa. Yleensä hän polttaa juhlistaakseen jotain erityistä tapahtumaa, siis samaan tapaan kuin suomalaiset yleensä juhlivat juomalla alkoholia.

– Esimerkiksi jos on joku hyvä konsertti, niin kannabis vahvistaa sitä kokemusta, niin kuin muitakin aistielämyksiä. Ne saavat ikään kuin enemmän syvyyttä, hän kertoo.

Linder sanoo poltelleensa kannabista 1970-luvulta saakka säännöllisesti, noin kerran kolmessa tai neljässä viikossa. Hän ei usko, että eläkkeen myötä lisääntyvä oma aika lisäisi käyttöä.

– Vaikka minulla on ollut pitkät lomat, niin en minä ole lomillakaan poltellut sen enempää kuin muulloinkaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.