Mainos

Kankaanpään kaupunki sai Safa-palkinnon

Kankaanpään kaupunki sai tämänvuotisen Safa-palkinnon kiitokseksi laadukkaasta rakentamisesta. Suomen arkkitehtiliitto luovutti palkinnon Helsingissä.

Safa-palkinto myönnetään vuosittain kunnalle tai muulle yhteisölle, joka on merkittävästi edistänyt hyvän elinympäristön syntymistä. Kankaanpää palkittiin pitkäjänteisestä ja esimerkillisestä toiminnasta esteettisesti korkealuokkaisen ja kestävän kehityksen mukaisen ympäristön hyväksi.

Hyvällä ja määrätietoisella maankäytön ja rakennusten suunnittelulla sekä asukkaiden, virkamiesten ja luottamusmiesten yhteistoiminnalla on Kankaanpäästä saatu aikaan toimiva ja kaunis kaupunkiympäristö. Kaupunki on esimerkiksi ohjannut niin julkisia kuin yksityisiäkin rakennuttajia käyttämään punatiiltä ja lisäksi parantanut kaupunkikuvaa panostamalla kaikkialla näkyvään ympäristötaiteeseen.

Ympäristön ehostaminen kulttuurin ja taiteen keinoin on Kankaanpäässä nähty imagon kohottajana. Kaupunki laati 1990-luvun lopulla maassamme ensimmäisen kuntakohtaisen kulttuuriympäristöohjelman, joka on ollut esimerkkinä Lounais-Suomen 83 muulle kunnalle.

Merkittäviin julkisen rakentamisen kohteisiin on Kankaanpäässä haettu osaavat suunnittelijat arkkitehtuurikilpailujen avulla. Safa-palkinnon saajan valitsee lautakunta, joka koostuu Suomen kuntaliiton, ympäristöministeriön ja Suomen arkkitehtiliiton edustajista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.