Mainos

Kania lautaselle, kehottaa ruotsalaistutkija

Ruotsalainen tutkija suosittelee kaninlihan tuotannon lisäämistä, jotta broilerin- ja naudanlihan kysyntää saataisiin hillittyä.

Tutkija Carl-Gustaf Thulin muistuttaa Sydsvenskan-lehdessä, että lihansyönti on ristiriidassa ilmastonmuutoksen hillitsemisen kanssa. Erityisesti nauhanlihan tuotanto lisää kasvihuonekaasuja.

- Meidän on löydettävä vaihtoehtoisia proteiininlähteitä, jotka eivät ole niin haitallisia ympäristölle. Pitäisi syödä enemmän vihanneksia ja kalaa ja vähemmän lihaa, arvioi Thulin.

Hän vertaa kaneja kaloihin sanomalla, että ne muuntavat syömänsä rehun tehokkaasti proteiineiksi.

Ruotsin maatalousyliopiston riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa työskentelevä Thulin huomauttaa, että kani on suosittua ruokaa Etelä-Euroopassa. Hän heittää ajatuksen kaninlihan tuotannon lisäämisestä Ruotsissa.

- Kaninlihan tuotannon liikevaihto Euroopan Unionissa on 1,6 miljardia euroa vuosittain. Uskon, että kaninkasvatus sopisi erityisen hyvin ruotsalaisille maatiloille.

Ruotsalaiset syövät vuosittain 86 kiloa lihaa henkeä kohti. Matalahiilihydraattisten ruokavalioiden suosio on lisännyt naudan- ja porsaanlihan sekä broilerin syöntiä entisestään.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.