Mainos

Kangasniemi hoitajille: Sopu tai lakko

Akavan edustaja varoittaa hoitajien jäävän pian ilman 270 euron joulurahaa, jos he edelleen jatkavat suurempien palkankorotusten odottelua.

Hoitajien ammattiliitot Tehy ja Super miettivät vielä, hyväksyvätkö kunta-alan uuden palkkasopimuksen, kuten muut palkansaajajärjestöt ovat jo tehneet. Sopimus allekirjoitetaan 1. lokakuuta.

Kuntien akateemisia neuvottelupöydässä edustanut Erkki Kangasniemi varoittelee hoitajaliittoja odottamasta, että heille olisi vielä tulossa lisää rahaa esimerkiksi maan hallitukselta.

Lisäksi joulukuussa tuleva 270 euron jouluraha jää hoitajilta saamatta, jos nimet eivät lokakuussa ole paperissa.

- Olen myös vakuuttunut siitä, että ilman lakkoa paketti ei siitä muutu, Kangasniemi sanoi tiedotustilaisuudessaan torstaina.

Hoitajilla huono taktiikka

Akavalaisen järjestökonkarin silmissä hoitajaliittojen neuvottelutaktiikka ei ollut aivan loppuun asti harkittua.

- Muut ymmärsivät, että tulosta ei synny, jos haluaa hakea vain itselleen. Jostain syystä yksi neuvottelujärjestö oli valinnut sellaisen neuvottelutaktiikan, että nyt rahat kuuluu vain meille.

Kangasniemi epäili, että toisenlaisella taktiikalla lopputulos olisi saattanut hoitajaliittojen näkökulmasta olla nyt nähtyä parempi.

- Mutta kun liikaa eristäytyy, siinä voi sitten käydä näin, Kangasniemi jatkoi hoitajien neuvottelijoiden ripittämistä.

Jos hoitajien Tehy ja Super jatkavat omaa yritystään lakon avulla, Kangasniemi vihjaa, että kannattaa sitten varautua pitempäänkin koitokseen.

- Kestää erittäin pitkään, ennen kuin sovittelijalta tulee esitys tällaisen neuvottelutuloksen jälkeen, hän epäili.

Kangasniemi ei kainostellut kehua keskiviikkona syntynyttä kuntien palkkaratkaisua. 1970-luvulta lähtien neuvottelupöydissä istuneena hän muisteli, ettei julkinen sektori ole koskaan pärjännyt liittokierroksilla näin hyvin. Yleensä kuntien ja valtion palkansaajat ovat jääneet muista jälkeen.

Nyt kunta-alan ratkaisu on Kangasniemen mukaan tänä vuonna tehdyistä kaikkein korkeatasoisin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.