Mainos

Kanervan ratkaisu vapun jälkeen

Ilkka Kanervan mahdollista ilmoittautumista kokoomuksen puheenjohtajakilpaan saadaan odottaa vapun yli.

Eduskunnan II varapuhemiehen Ilkka Kanervan mahdollista ilmoittautumista kokoomuksen puheenjohtajakilpaan saadaan odottaa ainakin vappuviikonlopun yli. Kokoomuksesta kerrotaan, että aikataulusyistä Kanervan ratkaisua voidaan odottaa aikaisintaan ensi viikon alkupuolella.

Kanerva on todennut jo aiemminkin julkisuuteen, ettei hän ilmoita päätöksestään vielä huhtikuun aikana, joskin joissakin arvioissa hänen ulostuloaan odotettiin jo vapun kynnyksellä. Kokoomuksen maanantaina Espoosta alkanut puheenjohtajavaalikiertue poikkeaa ensi keskiviikkona Oulussa.

Perjantaina 7.5. tilaisuus pidetään isossa ja vaikutusvaltaisessa kokoomuspiirissä Helsingissä. Mikäli Kanerva lähtee kisaan mukaan, on ilmeistä, että hän on mukana kiertueella viimeistään Helsingin tilaisuudessa.

Vuodesta 1975 eduskunnassa istuneen, nykykokoomuksen kokeneimman poliitikon lähtö kisaan muuttaisi jälleen kokoomuksen puheenjohtajakilvan asetelmia merkittävästi. Kokoomuksen puheenjohtajaksi tavoittelevat jo europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström ja kansanedustajat Jyrki Katainen, Martin Saarikangas, Kimmo Sasi ja Jari Vilén.

Ville Itälän seuraaja valitaan kokoomuksen puoluekokouksessa Seinäjoella 5. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.