Mainos

Kanervan ero uutisotsikoissa maailmalla

Ulkoministeri Ilkka Kanervan ero on uutisoitu näyttävästi ympäri maailmaa. Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä amerikkalainen uutiskanava CNN ovat kertoneet tarkasti Kanervan tekstiviestikohun taustat. Monet tiedostusvälineet käänsivät myös tekstiviestejä omille kielilleen.

Ruotsissa uutinen Kanervanlähdöstä nousi jo aamutuimaan kärkiuutiseksi. Svenska Dagbladet kertoo internetsivuillaan kuinka "skandaaliministeri" Ilkka Kanerva on joutunut viimein lähtemään. Lehti on kääntänyt Hymyssä julkaistuja viestejä ruotsiksi ja kertoo, että Kanervan ministerinimitys kyseenalaistettiin jo varhaisessa vaiheessa aikaisempien tekstiviestiskandaalien vuoksi.

Dagen Nyheter-lehti kertoo internetsivuillaan ministerin olleen erityisen aktiivinen viestittelijä yöaikaan, sillä useat viesteistä on lähetetty vasta keskiyön jälkeen.

Aftonbladetin Staffan Bruun taas kertoo uutisen tulleen melkoisena yllätyksenä eilisen tiedotustilaisuuden jälkeen, missä Kanerva kertoi olevansa huippukunnossa. Bruunin mielestä viestit eivät edes olleet niin pahoja kuin hän oli odottanut niiden olevan.

Expressen-lehden sivuilla julkaistu Kanerva-uutinen on jopa kirvoittanut keskustelua. Joku epäilee uutista aprillipilaksi.

Myös SVT:n ja TV4:n uutiset nostavat aiheen nettisivujensa kärkiaiheeksi. TV4-uutiset kertoi internet-sivuillaan, että Hymy-lehti on julkaissut Kanervan eroottiselle tanssijalle, Johanna Tukiaiselle lähettämiä tekstiviestejä.

Sivustolla muistettiin myös Kanervan aikaisemmat "tekstiviestisynnit" vuodelta 2005, jolloin hän eduskunnan varapuhemiehenä pommitti kahta naismallia viesteillään.

Myös Viron suurin päivälehti Postimees uutisoi pohjoisen naapurimaansa ulkoministeriskandaalin. Lehti kirjoittaa Alexander Stubbista sekä koko tekstiviestikohusta verkkoliitteensä ykkösaiheena.

Kanerva saa myös tukea Postimeehen lukijoilta. Esimerkiksi nimimerkki Jaska kirjoittaa lehden lukijapalautteessa viroksi: "Harmillista että mies ei saa olla mies."

(MTV3)

Lue juttu Kanervan erosta :

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.