Mainos

Kanervalla ja Merisalolla viski-ilta juuri ennen syntymäpäiviä

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) yritys ottaa etäisyyttä 60-vuotisjuhliansa rahoittaneeseen Nova-ryhmään käy yhä epäuskottavammaksi.

Joulukuussa 2007 silloinen ulkoministeri Kanerva ja liikemies Arto Merisalo suunnittelivat syntymäpäiväjuhlia kahden kesken - vain kuukautta ennen juhlia. Asia käy ilmi Nova Kiinteistökehitys Oy:n velkojien hallussa olevasta asiakirjasta. Nyt konkurssipesä vaatii suunnitteluillan ravintolakuluja palautettavaksi.

Nova Kiinteistökehitys Oy tuki Kanervan viimevuotisia 60-vuotisjuhlia noin 17 000 eurolla, mutta Kanerva on useaan otteeseen esittänyt tietämätöntä tuen antajasta tai sen suuruudesta.

- En minä voi muistaa kaikkia asioita. En tiedä, oliko tämä porukka mukana niissä järjestelyissä vai ei, Kanerva totesi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle viime marraskuussa.

Joulukuun 19. päivänä 2007 Kanerva ja Merisalo istuivat yhdessä koko illan kahdessa ravintolassa, Strindbergissä ja Kämpissä. Kuittien mukaan illanvietto kesti iltakuudesta puoleenyöhön. Viiniä kului reilut kaksi pulloa, viskiä ja konjakkia viitisentoista annosta.

Rankasta alkoholinkäytöstä huolimatta Merisalolla oli heti seuraavana päivänä kiire matkustaa Turkuun. Ravintola Marina Palacessa hänellä oli työlounas Nova-johtaja Tapani Yli-Saunamäen ja Kanervan lähimpien avustajien Olli A. Mannin ja Esa Haaviston kanssa.

Nova Kiinteistökehitys maksoi kahden päivän tarjoiluista 540,80 euroa. Nyt konkurssipesä vaatii Kanervalta ja tukiyhdistys Kehittyvä Maakunta ry:ltä puolta summasta palautettavaksi pesään.

Viime marraskuussa Olli A. Manni väitti 45 minuuttia -ohjelmalle, ettei tiedä, montako lippua Nova Group -konserni osti Kanervan juhlaseminaariin. Kanerva puolestaan on väittänyt julkisuudessa, ettei ole tiennyt tukisummista etukäteen. Juhlien järjestäminen kun oli hänen avustajiensa vastuulla.

45 minuuttia -ohjelma kertoi jo marraskuussa Nova-yhtiöiden rahoittaneen ja järjestäneen Kanervan syntymäpäiväjuhlia. Merisalo pääsi myös valitsemaan juhlavieraita.

Nova Kiinteistökehitys Oy:n pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski ei halunnut tänään antaa asiasta haastattelua.

Katso Salla Vuorikosken juttu (Kymmenen uutiset 17.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.