Mainos

Kanerva veti kirkon täpötäyteen - Katso puhe ja yleisön kommentit

Pääsiäislauantain Tuomasmessu jää Turun Mikaelin kirkon historiaan. Järjestysmiehiä ei yleensä kirkollisissa tapahtumissa tarvita. Tällä kertaa heillä oli töitä. Jo puoli tuntia ennen messun alkua kirkko oli ääriään myöten täynnä. Ne, jotka tulivat ajoissa, istuivat tiiviisti vierivieressä. Osa jäi oven ulkopuolelle.

Ulkona toisella puolella katua värjötteli myös kymmenkunta naista kynttilöineen. He vastustivat "äijäkulttuuria", jonka ruumiillistumaksi ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on tekstiviestikohun jälkeen tullut.

-Seksuaalinen häirintä ja naisiin kohdistuva väkivalta muodostavat jatkumon, jota ei voi hyväksyä, tiivisti mielenilmaisuun osallistunut nuori nainen, joka ei halunnut kertoa nimeään.

Kanerva luki messussa Raamatun tekstiä. Ristisaatossa häntä ei kuitenkaan nähty.

Tilaisuus sujui rauhallisissa merkeissä. Ainoa äänekäs mielenilmaus kirkossa kuultiin kun Kanervan puheen jälkeen joku lausahti painokkaasti "Aamen".

Turvallisuussyiden takia Kanerva poistui kirkon takaoven kautta vaimonsa Elina Kiikon kanssa ennen messun päättymistä.

Pienessä pakkasessa ja lumisateessa vihkikirkkonsa ovella jonottanut Jouko Anttonen oli ihmeissään väenpaljoudesta.

-Viimeksi kävin jouluna. Silloin oli melko tyhjää. Ja vaikka kuinka monta ihmistä on tullut ulos, mutta sisään ei silti pääse.

Iltalehden haastattelema kirkkoherra Jouni Lehikoinen kertoi perjantaina, että seurakunta oli etukäteen saanut nimettömiä puhelinsoittoja naisilta, jotka eivät hyväksy Ilkka Kanervan esiintymistä Tuomasmessussa. Näiden naisten mielestä kirkko siunaa Kanervan tekemiset, kun se sallii hänen esiintymisensä messussa.

Messun järjestelyistä vastaava Kari Kouki kertoo puolestaan saaneensa yhden tuohtuneen puhelun, jonka soittaja ensin uhkasi häiritä messua ja sen jälkeen vakuutti, ettei missään tapauksessa tule tilaisuuteen.

Tuomasmessu on kirkon erityisjumalanpalvelus. Se on saanut nimensä apostoli Tuomaasta, joka epäili Jeesuksen ylösnousemusta. Suomessa syntynyt jumalanpalveluksen muoto täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Messuja järjestetään muun muassa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.