Mainos

Kanerva tapaa Ricen

Suomen ja Yhdysvaltain ulkoministerien on tarkoitus keskustella maiden välisistä suhteista. Kanervan mielestä presidentti Halosen Yhdysvaltain-suhteissa ei ole ongelmia.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) tapaa Yhdysvaltojen ulkoministerin Condoleezza Ricen kesäkuussa.

Tapaamisessa on määrä käsitellä ajankohtaisia kansainvälisiä ja kahdenvälisiä kysymyksiä.

- Uuden hallituksen ohjelma ja siinä takana olevat pyrkimykset, jotka liittyvät Eurooppaan ja transatlanttiseen yhteistyöhön, mutta myös meidän kahdenkeskiset suhteemme, Kanerva luetteli aiheita.

Kanerva aikoo ottaa esille myös presidentin ja pääministerin mahdolliset tapaamiset Yhdysvaltojen johdon kanssa.

- Kaikkien meidän suomalaisten yhteinen etu on, että koko meidän valtionjohtomme voi siellä normaaliin tapaan asioida ja vaihtaa mielipiteitä, perustella meidän näkökantojamme ja kuunnella Yhdysvaltojen näkökantoja, Kanerva sanoi.

Rice esitti kutsun Kanervalle huhtikuun lopulla pian uuden hallituksen nimittämisen jälkeen, kun ministerit tapasivat Oslossa Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Presidentti Tarja Halonen on viime päivinä vieraillut Yhdysvalloissa, mutta presidentti George W. Bushilla ei ollut aikaa tavata häntä.

Kanerva ei nähnyt Halosen Yhdysvaltain-suhteissa ongelmia. Hän huomautti, että Halosella piti olla vierailullaan tapaaminen presidenttiehdokas Hillary Clintonin kanssa, mutta se peruuntui, koska tapaaminen YK:n pääsihteeri Ban Ki Moonin kanssa osui samaan aikaan.

- Meillä vähän lietsotaan tämänkaltaista negatiivista keskustelua asioissa, joissa ei ole niin paljon dramatiikkaa, Kanerva sanoi.

Kanerva sanoi Yleisradion Lauantaiseurassa, että tapaaminen on sovittu Washingtoniin 11. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.