Mainos

Kanerva: Tämä voi olla käänne sodassa, mutta en lähtisi vielä vannomaan

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva pitää uutista Itä-Ukrainan taisteluiden lopettamisesta askeleena myönteiseen suuntaan. 

- On selvästi toivoa ilmassa siitä, että järki voittaisi Ukrainassa. Mutta paljon on vielä matkaa siihen, että todellisuudessa rauha palautuisi, Kanerva sanoo MTV Uutisille.

Kanervan mukaan sovun pitävyyttä ja uskottavuutta on vaikea vielä tarkasti arvioida. 

- Jokainen tällainen uutinen on tietysti sinänsä myönteinen. Vaikka nykyinenkin tulitauko on ollut hauras, niin kaikki tämän tyyppiset asiat ovat askelia oikeaan suuntaan ja antavat mahdollisuuksia enemmän ainakin kuin suora tulitus ja verenvuodatus. 

Uutinen ja myös sen sisältö tuli myös Kanervalle ainakin jonkinlaisena yllätyksenä.

- Oletusarvoja oli, mutta minun käytettävissä olevien tietojen mukaan myös yksityiskohtia olisi päästy käsittelemään. Se kertoo siitä, että Ukrainan sisällissodan osapuolilla on kuitenkin nyt yhteinen käsitys siitä, että pitäisi päästä rauhoittamaan tilanne. Tähän saakka se on ollut enemmänkin kriisin eskaloitumista, siis kriisin vaikeutumista ja leviämistä. 

Kanervan mukaan sopimus voi olla käänne sodassa, mutta on itse vielä varsin varovainen.

-  Tämä voi olla käänne sodassa, mutta en vielä lähtisi vannomaan. Tehkäämme parhaamme, että näin voisi käydä, Kanerva sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.