Mainos

Kanerva pettämismainoksesta: En ole nähnyt koko roskaa

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) ei ryhdy toistaiseksi toimiin kansainvälisen pettämissivuston mainoksen suhteen. Ashley Madison -sivusto mainostaa itseään Helsingin keskustassa mainoslakanalla, jossa on käytetty Kanervan kuvaa.

– En ole nähnyt kyseistä roskaa, olen kuullut asiasta tänään vain medialta. Olen ollut ulkomailla, enkä voi kommentoida asiaa enempää, Kanerva kertoo MTV3:n uutisille.

Pettämissivuston Suomen maajohtaja Timo Uusi-Kerttula vahvistaa, ettei Kanervalta ole kysytty lupaa kuvaan. Hänen mukaansa eri julkisuuden henkilöiden kasvoja on käytetty sivuston mainonnassa myös ulkomailla.

– Kaikki ovat olleet sellaisia tyyppejä, jotka ovat itse olleet julkisuudessa. Jos heillä on ollut salasuhteita ja ne ovat tulleet julkisuuteen, miksi niistä ei voisi puhua myöhemminkin.

Syrjähyppyjä etsivien seuranhakuun tarkoitettu sivusto aloittaa pian suomenkielisenä. Mainospaikka on ostettu kahdeksi viikoksi.

"Hyvän tavan vastainen"

Markkinointiviestinnän toimistojen liiton MTL:n mukaan mainos on hyvän tavan vastainen. Toisen kuvan käyttöön on syytä kysyä lupa.

– Tämä ei missään tapauksessa ole hyvän tavan mukaista markkinointia. Tämä on jopa kuluttajansuojalain vastaista. Eihän kenenkään kuvaa saa ilman lupaa käyttää, MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala sanoo.

– Eiköhän jokainen suomalainen voi päätellä, mitä mieltä tällaisesta ollaan, Kanerva kommentoi kuvansa käyttämistä luvatta.

Kanerva joutui eroamaan vuonna 2008 ulkoministerin paikalta, kun erotiikkatanssija Johanna Tukiainen kertoi saaneensa häneltä parisataa tekstiviestiä. Uusi-Kerttulan mukaan tämä vie Kanervalta oikeuden päättää, minkälaisissa yhteyksissä hänen kasvojaan käytetään.

Mainoksen on suunnitellut kanadalainen mainostoimisto. Markkinointiviestinnän toimistojen liitto voi puuttua vain omien jäsentensä toimintaan.

– Tässä tapauksessa on Ilkka Kanervan tehtävä vaatia, jos hän haluaa tästä jutun nostaa, Virmala sanoo.

– Otetaan ihan rauhassa ja katsellaan, että asia saa omat mittakaavansa. Minun on ehdottomasti liian aikaista antaa lausuntoa oikeustoimiin liittyen, Kanerva toteaa.

Mainoksesta kertoi ensin Radio City.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.