Mainos

Kanerva osallistuu epäviralliseen Nato-kokoukseen

Yhteistyötä Natoon kehitetään toistaiseksi rauhankumppanuuden pohjalta. Epävirallisen ulkoministerikokouksen asialistalla on muun muassa Afganistanin, Kosovon ja Palestiinan tilanne.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva osallistuu tänään Oslossa Nato-maiden epäviralliseen ulkoministerikokoukseen. Vielä ei ole varmuutta siitä, puhutaanko kokouksessa myös Suomen ja Ruotsin valmiudesta osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin

Uuden hallituksen ministerit ovat saaneet viime päivinä vakuutella, ettei Suomi ole jättämässä Naton jäsenhakemusta, ja sitä, ettei Naton nopean toiminnan joukkoihin osallistumisesta ole tehty uusia päätöksiä Suomessa eikä yhteistyössä Ruotsin kanssa. Toistaiseksi hallitus vannoo rauhankumppanuuden nimiin.

Ongelma on se, että rauhankumppanuusmaana Suomi ei saa käyttöönsä Naton kaikkea tiedustelutietoa, eikä myöskään ole päättämässä mahdollisten operaatioiden käynnistämisestä ja luonteesta. Tänään Kanerva pääsee kertomaan Suomen uuden hallituksen ulkopolitiikasta Nato-maiden ulkoministereille Oslossa.

MTV:n kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan mukaan epävirallisen Naton ulkoministerikokouksen aiheita ovat Afganistanin tilanne, Kosovon kysymys ja Euroopan ohjuspuolustusjärjestelmä, mutta Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice aikoo painostaa myös kokouksen isäntämaata Norjaa, joka on ilmaissut selvän tukensa Palestiinan hallitukselle ja Hamasille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.