Mainos

Kanerva: Nopean toiminnan joukoista ei huolta

Washingtonissa vierailulla oleva ulkoministeri Ilkka Kanerva ei ollut millään lailla huolissaan Ruotsissa puhjenneesta Nato-kiistasta.

Ruotsissa nousi kohu ulkopoliittisesta selonteosta, jossa Ruotsin kerrotaan tutkivan läheisessä yhteistyössä Suomen kanssa mahdollisuutta osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin.

- Olin viimeksi aamulla puhelimella yhteydessä pohjoismaisiin kollegoihini, eikä mikään ruotsalaisen kollegan kanssa käydyissä keskusteluissa ilmaissut mitään sellaista, että edessä olisi ongelmia, muotoili Kanerva varovasti.

- Ja Suomihan tekee itsenäisesti omat päätöksensä.

Nopean toiminnan joukkoja sivuttiin myös aamulla käydyissä keskusteluissa Yhdysvaltain apulaisturvallisuusneuvonantajan James Jeffreyn kanssa.

- Maininnan omaisesti kyllä, kerroin, millaisia keskusteluja pohjoismaissa on käyty, Kanerva kertoi.

- Mutta minkäänlaista hoputusta ei esiintynyt.

Tilanne Afganistanissa ja Lähi-idässä olivat keskustelun pääaiheina.

Yllätystapaaminen ehdokkaan kanssa

Kongressin Helsinki-komission edessä Suomen Etyj-puheenjohtajuuden tavoitteista todistanut Kanerva painotti Etyjin vaalitarkkailutehtävää.

- Olen tyytyväinen siitä, että saatoimme auttaa Venäjää ja Etyjin vaaleja valvovaa elintä siinä, että he kävivät aktiivista keskustelua erimielisyyksistään vaalitarkkailun ehdoista, Kanerva kertoi komission puheenjohtajalle Alcee Hastingsille.

- Sopu oli erittäin lähellä.

Yksi vierailun kohokohtia näytti olleen kuitenkin tiistai-iltainen esivaalien seuraaminen ja sekä tapaaminen republikaaniehdokas, senaattori John McCainin kanssa.

- Kävimme hänen kanssaan hyvin mielenkiintoisia keskusteluja, kertoi Kanerva ja ihasteli sitä, että McCain oli tiennyt niin paljon Suomesta ja ulkopolitiikasta. McCain oli ollut myös erittäin kiinnostunut Suomen kannoista ilmaston lämpenemiseen.

Kanerva sanoi myös yllättyneensä siitä, että demokraattipuolella Barack Obama voitti niinkin selkeästi kilpailijansa Hillary Clintonin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.