Mainos

Kanerva kutsui Ricen Suomeen

Ulkoministerien välisissä neuvotteluissa käytiin keskusteluja myös ajankohtaisista poliittisista aiheista, kuten Venäjästä, Kosovosta ja Serbian poliittisesta tilanteesta.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice saattaa vierailla Suomessa jo elokuussa. Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) esitti vierailukutsun tavatessaan Ricen Washingtonissa.

Rice ilmoitti harkitsevansa vierailua jopa niinkin varhain kuin elokuussa, jolloin Baltian maiden ulkoministerien on määrä tavata Helsingissä. Kanerva myös pohjusti presidentti Tarja Haloselle esitettävää kutsua vierailla Yhdysvalloissa.

Ulkoministerit keskustelivat myös ajankohtaisista ulkopoliittisista aiheista. Erityishuomiota saivat muun muassa Kosovo ja Venäjä.

"Rice toivoo tiivistä yhteistyötä"

Kanerva kertoo olevansa hyvin tyytyväinen tapaamisen antiin. Keskustelut sujuivat jopa niin hyvin, että aikataulustaan tarkka Rice venytti hieman niille varattua aikaa. Kanervan mukaan Rice toivoo maiden välille mahdollisimman tiivistä yhteistyötä. Rice myös toivotti Kanervan jatkossakin tervetulleeksi aina, kun asiaa ilmenee.

Kanervan kaksipäiväisen Yhdysvaltain-vierailun tavoitteena on tiivistää yhteyksiä Yhdysvaltain poliittiseen johtoon sekä edistää maiden kahdenvälisiä suhteita. Kanerva tapaa vierailunsa aikana myös varapuolustusministeri Eric Edelmannin, sekä kongressin ja senaatin edustajia.

Kanerva on ensimmäinen suomalainen johtaja Valkoisessa talossa useaan vuoteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.