Mainos

Kanerva: Venäjään on suhtauduttu liian hyväuskoisesti

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtajan kansanedustaja Ilkka Kanervan mielestä Venäjän toimintaan on Ukrainassa on suhtauduttu liian hyväuskoisesti.

Kanervan mukaan Venäjän toiminta saattaa olla merkki laajemmasta kansainvälisen tilanteen muuttumisesta.

– On varmasti kuviteltu, että tämä menisi ikään kuin helpommalla prosessilla, mutta nyt ollaan valitettavasti todentamassa sitä, että Venäjä on äärikova tässä asiassa, Kanerva sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

– Se on tietysti noin kansainvälistä kehitystä ajatellen huomiota herättävä merkki siitä, että onko mikä vaihe nyt maailmassa menossa ja millaiseen rospuutokauteen kansainvälisesti tässä pahimmillaan saatetaan joutua, hän jatkoi.

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva näkee, että Ukrainan kriisissä on nyt Suomelle toiminnan paikka.

– Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestöllä on useitakin mahdollisuuksia yrittää saada paitsi eri osapuolet samaan neuvottelupöytään mutta myös mahdollisuuksia liennyttää ja sovitella tätä kriisiä, Kanerva sanoi Huomenta Suomessa.

Voimapolitiikka viimeisin vaihtoehto

Kanervan mukaan kriisin pysäyttämiseksi paras keino olisi se, että Venäjä saataisiin neuvotteluhaluiseksi, samaan pöytään samaan aikaan muiden kanssa.

– Ei ole muuta tietä kuin diplomatia, voimapolitiikka on se viimeisin vaihtoehto eikä sitä varmasti kukaan tässä maailmassa toivo, ei Venäjäkään, Kanerva sanoo.

– Venäjän strategia on erilainen kuin mihin olemme tottuneet. Siksi pitää myös käyttää salaisen diplomatian epävirallisia keinoja hyväksi, jotta saamme luotua yhteisen neuvottelupöydän.

Kanervan mukaan eilen asetetut matkustuskiellot ja varojen jäädyttämiset ovat enemmänkin asenteen ilmaisuja.

– Ne osoittavat, että olemme tosissamme täällä EU:n puolella eikä tämä ole leikin paikka.

Kanerva pitää tätä viikkoa erittäin ratkaisevana.

– Tällä viikolla tapahtuu useita ratkaisevia uusia vaiheita tässä prosessissa. Toivon, että perjantaina olisimme liikkeellä myönteisemmällä asenteella.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.