Mainos

Kanerva Kiovasta: Megaluokan ongelmat pakottavat kansan taas kaduille

Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva on parhaillaan Kiovassa. Hän kertoo, ettei Kiova ei ole vakaassa tilassa tänä päivänä, eikä Ukraina muutoinkaan. 

Sadat Ukrainan äärioikeiston edustajat ovat osoittaneet illalla mieltään Kiovan parlamenttitalolla. Mielenosoittajat vaativat sisäministeri Arsen Avakovin eroa yhden johtajansa surmaamisen vuoksi. Poliisi ampui maanantaina Oikean sektorin aluejohtajan Rivnessa Länsi-Ukrainassa yrittäessään pidättää häntä. Poliisin mukaan aluejohtajaa epäiltiin muun muassa järjestäytyneestä rikollisuudesta. 

Kanervan mukaan Ukrainalla on kaksi suurta ongelmaa: toinen on ulkoinen uhka eli Venäjä ja toinen on maan talous, joka on täysin pohjamudissa. 

– Suomen ongelmia ei voi edes verrata Ukrainan ongelmiin. Näistä muodostuu sisäisiä levottomuuksia, enkä voi välttyä käsitykseltä, että jotkut tahot saattavat olla jopa edesauttamassa levottomuuksia maassa, Kanerva muotoilee.

Etyjin matkan tarkoituksena on selvitellä Ukrainan näkemyksiä kriisistä. Ukrainassa on parhaillaan väliaikaishallinto vallassa.

– Matkamme tarkoituksena on saada Ukraina itse toimimaan tavalla, joka vakauttaisi tilannetta. On tärkeää, että normaali hallinto saataisiin jalkeille. Myös kansan luottamus hallitusta kohtaan pitäisi saada syntymään, Kanerva kuvaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.