Kanerva haluaisi Suomeen uuden stadionin

Kanervan mukaan mahdollista uutta stadionia ei kuitenkaan rakennettaisi veronmaksajien rahoilla.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva haluaa, että Suomeen rakennettaisiin yleisurheilun arvokisamitat täyttävä ulkostadion. Kanervan sanoo sanomalehti Karjalaisessa, että Helsingin Olympiastadion on hieno urheilumuseona, mutta se ei täytä enää muuttuneita kansainvälisiä kilpailukriteerejä.

- Suomi osaa järjestää kisat hienosti, mutta fasiliteetit eivät ole kunnossa. Helsingin vuoden 2005 MM-kisat antoivat Suomesta fasiliteettien osalta lohduttoman kuvan. Missään muualla arvokisojen teknologia ja infrastruktuuri ei ole ollut niin heikossa kunnossa kuin Suomen kisoissa, Kanerva arvioi.

Olympiakomitean varapuheenjohtaja Kanerva haluaisi Suomeen myös monitoimihallin, jossa voitaisiin järjestää myös yleisurheilun sisäratojen arvokisoja.

- Pelkkään yleisurheilukäyttöön olevaa areenaa ei kannata lähteä rakentamaan missään tapauksessa kustannussyistä. Hallin pitäisi palvella myös kulttuuria ja bisneselämää.

- En usko, että sellaista hallia voitaisiin rakentaa veronmaksajien rahalla. Valtio voisi olla yhtenä rahoittajana mukana, mutta pääosa rahoituksesta pitäisi saada hallin bisnestoiminnan kautta, Kanerva sanoo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat