Mainos

Kanerva hakee Suomen Pankkiin

Eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtaja Ilkka Kanerva aikoo hakea Suomen Pankin johtajaksi. Kanerva vahvisti suunnitelmansa MTV:n uutisille illalla. Aikaisemmin myös valtiovarainministeri Sauli Niinistö on ilmoittanut harkitsevansa hakemuksen jättämistä.

Kanerva avaa Suomen Pankin johtajapelin viikkoa ennen kuin Kanervan itsensä johtama pankkivaltuusto panee virkoja edes hakuun. Kanerva kertoi MTV:n uutisille illalla, että hän mitä todennäköisemmin hakee itse Suomen Pankin johtajan paikkaa.

Suomen Pankin johtajavalinnat ovat esillä ensi viikon perjantaina pankkivaltuuston kokouksessa. Kanerva vahvistaa nyt, että paikkoja tulee auki joko yksi tai kaksi.

Kanervan halukkuus on varsinkin kokoomuslaisille suuri uutinen, sillä pari viikkoa sitten myös valtiovarainministeri Sauli Niinistö kertoi harkitsevansa asiaa. Yksi mahdollisuus onkin nyt, että kokoomuksesta tulee Suomen Pankkiin kahdet hakemukset. Se, että Niinistö on aikaisemmin torpannut Kanervan haaveet Suomen pankista, tekee nimitysnäytelmästä taas kerran enemmän kuin mielenkiintoisen.

Jos johtajapaikkoja tulee auki kaksi, toiselle paikalle vahvin ehdokas on keskustan ryhmäjohtaja Mauri Pekkarinen, sillä puheenjohtaja Esko Aho on ilmoittanut että hän ei ole paikasta kiinnostunut.

(MTV3)

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.