Mainos

Kanerva ei vastusta Stasi-listan julkaisua

Ulkoministeri Ilkka Kanerva korostaa kuitenkin asianomaisten ihmisten oikeusturvaa ja kansainvälisiä sopimuksia. Supon päällikön sijaisena toimiva Petri Knape on joutunut sairauslomalle.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva ei vastusta Stasi-listojen julkistamista. Kanerva sanoi MTV:n Huomenta Suomessa odottaneensa, että päätös listojen julkisuudesta olisi jo tullut. Keskustelu ns. Tiitisen listan julkistamisesta velloo kuitenkin edelleen.

- Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että asia tuodaan julki, Kanerva sanoi.

- On asioita, jotka puoltavat sen julki tuomista, kuten se että höhä loppuisi. Toinen puoli on se, että sen takana ei saa olla Suomen kansainvälisten sopimusten rikkomista, tai ihmisten tosiasiallisen oikeusturvan loukkaamisia. Näiden asioiden välillä harkintaa tehdään, ja sitä ovat omat ihmisensä tällä viikolla tekemässä, Kanerva jatkoi.

Kohutulla Stasi-listalla on tiettävästi 18 suomalaisen nimeä. Supo sai listan ulkomaisilta virkaveljiltään, minkä jälkeen lista suljettiin kassakaappiin.

Supon Knape sairauslomalla

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape vahvistaa olevansa loppuviikon sairauslomalla. Syynä tähän on hänen mukaansa urheiluvamma.

- Olen lääkärin määräämällä levolla loppuviikon urheiluvamman johdosta, Knape totesi.

Sairausloma ei siis liity mitenkään julkisuudessa viime päivinä esillä olleeseen mittelöön Stasi-listojen julkistamisesta. Knape puhui poikkeuksellisesti terveyteensä liittyvistä asioista hätiköityjen johtopäätösten hälventämiseksi.

Knapen sairauslomasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.