Mainos

Kanerva ei joudu syytteeseen

Valtionsyyttäjä Matti Nissinen on päättänyt olla nostamatta syytteitä Joensuun poliisilaitoksen herjausjutussa.
Syyteharkinta koski Joensuun poliisilaitoksen ylikomisarion Erkki Kanervan lausumia.

Nissisen tutkittavana oli syksyllä 1998 tehdyt neljä tutkimuspyyntöä, joissa Kanervaa epäiltiin muun muassa herjauksista, vääristä ilmiannoista ja perättömästä lausumasta esitutkinnassa. Tutkinta liittyi Kanervan lausumiin Joensuun poliisilaitoksesta ja rasismista K.Tervon televisio-ohjelmassa ja kahdessa lehdessä eli Hufvudstadsbladetissa ja Karjalan Heilissä vuonna 1997.

Nissisen mukaan Kanervan ei ole näytetty toimineen tahallaan tai vastoin parempaa tietoaan. Tutkintaa olivat pyytäneet Joensuun poliisilaitoksen poliisipäällikkö ja neljä poliisia. Tutkinnan kohteena oli myös Kanervan antaman todistajankertomuksen todenmukaisuus. Kuulustelu liittyi Hufvudstadsbladetin artikkelin syntyyn.

K.Tervon ohjelmasta oli tehty tutkinta jo aiemmin, jota oli pyytänyt Itä-Suomen lääninhallituksen poliisiosasto. Tutkinnassa selvitettiin, olivatko jotkut Joensuun poliisilaitoksen poliisit syyllistyneet virkarikoksiin ns. skini- ja ulkomaalaisjutuissa. Näissä jutuissa tehtiin syyttämättäjättämispäätökset kesällä 1998.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.