Mainos

Kanerva aikoo tavata Lavrovin lähiaikoina

Ulkoministeri Ilkka Kanerva sai viime kuussa Venäjän ulkoministeriltä Viron patsaskiistaa koskevan kirjeen. Kirjeen sisältöä ei kerrottu julkisuuteen Suomessa.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) aikoo tavata Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin lähiaikoina keskustellakseen Suomen ja Venäjän välisistä suhteista. Kanerva sanoo Hufvudstadsbladetissa julkaistussa haastattelussa, että kahdenvälisen yhteistyön merkitys Venäjän kanssa on mainittu hallitusohjelmassa.

- Historiallinen totuus on, että me vastaamme itse suhteistamme Venäjään. Emme voi antaa muiden huolehtia niistä, Kanerva linjaa.

Kanerva on tavannut Lavrovin aiemmin kertaalleen Luxemburgissa järjestetyssä ulkoministerikokouksessa.

- Tavoitteena on, että kahdenkeskinen tapaaminen järjestyisi jo parin viikon kuluessa, Kanerva sanoi.

Kanerva sai viime kuun lopussa Lavrovin EU-maille kohdistetun kirjeen, joka koski Viron patsaskiistaa. Sen sisältöä ei Suomessa tuotu julkisuuteen, vaikka Virossa tiedotusvälineissä kerrottiin Lavrovin esittämistä näkemyksistä.

Kanerva kertoo, että Lavrovin kirjeeseen on määrä vastata virallisesti ennen ylihuomenna järjestettävää EU:n ja Venäjän huippukokousta. Hänen mukaansa yksimielisyyteen on päästy siitä, että vastauksen kirjoittaa EU:n puheenjohtajamaa Saksa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.