Mainos

Kandaharin taistelut jatkuivat kiivaina

Raskaat taistelut raivosivat edelleen tänään Taleban-liikkeen viimeisen tukikohdan Kandaharin ja sen lentokentän ympäristössä Etelä-Afganistanissa.

Entisen Kandaharin kuvernöörin Gul Aghan pataanijoukot lähestyivät silminnäkijöiden mukaan päivän aikana Kandaharin lentokenttää ja olivat tänään noin kolmen kilometrin päässä siitä. Yhdysvallat auttoi joukkojen etenemistä herkeämättömillä raskailla pommituksilla.

Aghan mukaan ainakin 12 talebanin arabiataistelijaa sai päivän taisteluissa surmansa ja 11 haavoittui. Tietoja ei voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Yhdysvaltojen merijalkaväen edustajan mukaan Kandaharin taistelut ovat nyt käännekohdassa: -Vaihtoehtoja on paljon. Oppositiojoukot hyökkäävät pohjoisesta ja lounaasta ja me ehkä nykyisestä tukikohdastamme. Mihin tahansa talebanit katsovatkin, paine on valtaisa. Se on kuin käärmeen kuristava ote. Toivomme saavamme heidät ulos sieltä lähitulevaisuudessa, kommentoi majuri James B. Higgins merijalkaväen aavikkotukikohdassa Kandaharin lähistöllä.

Noin tuhat merijalkaväen sotilasta odottaa edelleen hyökkäyskäskyä aavikkotukikohdassaan, jonka tarkkaa sijaintia ei ole paljastettu. Tukikohta sijaitsee kuitenkin iskuetäisyydellä Kandaharista.

Siviiliuhreja

Yhdysvaltain lentokoneet pudottivat tänään lentolehtisiä Kandaharin kaupunkiin. Pashtunkielisissä lehtisissä korostettiin, etteivät pommitukset ole suunnattuja siviiliväestöä vastaan. Niissä kerrottiin myös Yhdysvaltojen olevan Afganistanin ja islamin ystävä.

Tietoja Yhdysvaltain pommitusten vaatimista mahdollisista siviiliuhreista kantautui kuitenkin pitkin päivää. Ainakin 15 siviilin kerrottiin saaneen surmansa, kun Yhdysvallat pommitti erehdyksessä sotilasajoneuvoksi luulemaansa maastoautoa Kandaharin lähellä tiistaina.

Myös Itä-Afganistanissa sijaitsevassa Jalalabadin kaupungissa kerrottiin 20 siviilin kuolleen pommituksissa sunnuntaina. Tietoja ei voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.