Mainos

Kanavapaikkojen vaihdos hämmensi suomalaiset

Tuhansien suomalaisten digiboksit menivät sekaisin eilen, kun Teeman ja Urheilukanavan kanavapaikkoja vaihdettiin. Tästä lähtien Teema on kanavapaikalla 7 ja Urheilukanava paikalla 9. Kanavapaikalla 8 aloittaa helmikuun puolivälissä uusi Liv-kanava.

Digitan ja tv-toimijoiden järjestämään neuvontapuhelimeen tuli puolessa vuorokaudessa 11 000 yhteydenottoa. Monet hakivat apua myös kaapeli-tv-operaattoreilta ja tv-kanavilta.

- Suurin osa ongelmista on ollut sellaisia, ettei omalla boksilla osata tehdä uudelleenvirityksiä. Jos se ei ole auttanut, on pitänyt palauttaa tehdasasetukset. Silloin puhelu on kestänyt pidempään, kertoo viestintäpäällikkö Birgitta Selonen Digitasta.

Miksi kanavien paikkoja piti vaihtaa, Ylen viestintäpäällikkö Mika Ojamies ?

- Siihen on monta syytä. Kun uusi Liv-kanava tulee, kanavahaku pitää tehdä joka tapauksessa uudelleen. Yle halusi omia kanaviaan lähemmäs toisiansa, ja myös Nelonen ryhmitteli omiaan. Tv-toimijat kai lähtivät siitä, että tehdään kaikki muutokset yhdellä kertaa. Samalla kun Liv haetaan, muutkin kanavat menevät tarkoituksenmukaisille paikoille.

Jos kanavien uudelleenviritys ei herätä vastaanotinta henkiin, suositellaan ottamaan neuvoa ohjekirjasta ja palauttamaan laitteen tehdasasetukset.

Antenniverkkoasiakkaita palveleva digi-tv-infopuhelin on auki 15. helmikuuta asti. Kaapeliverkossa olevien kannattaa soittaa operaattorin asiakaspalveluun. Kuluttaja saa apua myös kaupasta, josta on ostanut boksinsa. Lisäksi isoilla merkeillä on omat tuet.

Tv-toimijat voivat tehdä lisää vastaavia muutoksia, jos sellaisille tulee tarvetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.