Mainos

Kanarian tulvissa kuoli turisteja

Ainakin neljä turistia kuoli rankkasateista syntyneissä tulvissa La Palman saarella Espanjan Kanariansaarilla eilen. Espanjalaisten viranomaisten mukaan kaksi surmansa saaneista oli saksalaisia. Kaksi muuta olivat espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan ilmeisesti itävaltalaisia.

Kuolleiden ja kateissa olevien määrästä ei kuitenkaan ole varmuutta. Turistit olivat patikoimassa suositussa Caldera de Taburienten kansallispuistossa, kun rankkasateesta syntyneet vesimassat huuhtoutuivat vanhassa tulivuoren kraaterissa sijaitsevaan kansallispuistoon.

Puistossa oli useita ryhmiä, niistä suurin 40 espanjalaisen koululaisen ryhmä. Toiseksi suurin oli noin 30 matkailijan, todennäköisesti saksalaisten, ryhmä. Lisäksi alueella oli ilmeisesti itävaltalaisista vuoristokiipeilijöistä koostuva seurue, La Palman saarella useita hotelleja ja mm. kouluja evakuoitiin rankkasateiden vuoksi.

Las Palmasin kaupungissa 15 lapsen kerrotaan loukkaantuneen myrskyssä. Rankkasateet eivät ole uutistoimisto DPA:n mukaan vaikuttaneet lentoliikenteeseen Kanariansaarille.

Ulkoministeriöllä ei tietoa suomalaisista La Palman saarella

Ulkoministeriöllä ei ollut vielä aamulla tietoa La Palman lomasaarella mahdollisesti olevista suomalaisturisteista. Asiaa selvittiin aamulla.

Saarelle keväisin matkoja järjestävän matkatoimisto Kon-Tiki Toursin johtajan Rauni Tirrin tietojen mukaan yksikään suomalainen matkanjärjestäjä ei tee tällä hetkellä matkoja La Palman saarelle.

- Suomesta ei lennä suoraa lentoa La Palmaan. Saarella saattaa tietenkin olla yksittäisiä suomalaisia matkustajia, koska esimerkiksi Play de Las Americasista on päivittäinen laivayhteys La Palmaan. Sinne pääsee myös suoralla lennolla Madridista, Tirri kertoo.

(MTV3-STT-DPA)

(Huomenta Suomi 21.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.