Mainos

Kanarialle tullut yli 30 000 laitonta maahanpyrkijää tänä vuonna

Laittomia maahanpyrkijöitä on tänä vuonna ollut yli kuusi kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Kanariansaarille on tullut Afrikasta reilut 30 000 laitonta maahanpyrkijää tänä vuonna. Viranomaisten mukaan kymmenistätuhansista pyrkijöistä lähes joka kuudes menetti henkensä merimatkalla, jonka pituus saattaa olla jopa 2000 kilometriä.

Noin 6000 maahanpyrkijää on tänä vuonna saanut surmansa, kun taas Kanarialle on päätynyt 31 400 ihmistä. Espanjaan ja muualle Eurooppaan tähtäävät afrikkalaiset lähtevät paremman elämän toivossa liikkeelle muun muassa Senegalista ja Mauritaniasta.

Laittomia maahanpyrkijöitä on tänä vuonna ollut yli kuusi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Ihmissalakuljettajat käyttävät entistä suurempia veneitä, joihin mahtuu satakin ihmistä.

Noin 600 ruumista on löydetty Afrikan mantereen ja Kanariansaarten edustalta. Kanarian siirtolaisuudesta vastaavan varajohtajan Froilan Rodriguesin mukaan todellinen surmansa saaneiden määrä on kuitenkin kymmenisen kertaa tätä suurempi.

- Me puhumme dramaattisesta määrästä kuolleita, Rodrigues kertoi Cadena Ser -radiolle.

Marokon rajojen kiristyneet turvatoimet ovat saaneet aikaan sen, että yhä useampi lähtee merimatkalle joka on nopeampi ja halvempi kuin aiemmin käytetyt maareitit Pohjois-Afrikkaan. Eurooppaan pyrkijöiden määrä on kasvanut huomattavasti siitä huolimatta, että EU valvoo Länsi-Afrikan rannikkoa mereltä ja ilmasta käsin.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.