Mainos

Kananmuna menee pulloon

Ensimmäinen nestemäinen kananmunavalmiste on tulossa kauppojen hyllyille maassamme. Kotimaisista kananmunista valmistettu, pastöroitu valmiste sopii sekä leivontaan että ruoanlaittoon, todettiin Kotimaiset kananmunat ry:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä tänään.

Desilitra tuotetta vastaa kahta kananmunaa. Valmistuksen yhteydessä kananmunamassasta poistetaan rasvaa ja kolesterolia ja siihen lisätään omega-3 -rasvahappoja. Tuotteella tähdätään myös vientimarkkinoille, kertoi toimitusjohtaja Heikki Harismaa Scanegg Suomi Oy:stä. Suomalaiset kananmunapakkaamot omistavat 90 prosenttia yhtiön osakkeista. Loput omistaa tanskalainen Scanegg Holding A/S. Harismaan johtama yhtiö omistaa lisäksi 50 prosenttia Baltian markkinoilla toimivan AS Eesti Munatooted -yhtiön ja 9 prosenttia puolalaisen Nordegg Poland SA markkinointiyrityksen osakkeista.

Suomessa yhtiöllä on tuotantolaitokset Kaarinassa ja Alastarolla. Ne käyttävät kananmunavalmisteisiin vuosittain noin 6 miljoonaa kiloa kananmunia. Tämä on 10 prosenttia Suomen kokonaistuotannosta. Viime vuonna yritys vei ulkomaille 6,8 miljoonaa kiloa kananmunia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.