Kananmuna menee pulloon

Ensimmäinen nestemäinen kananmunavalmiste on tulossa kauppojen hyllyille maassamme. Kotimaisista kananmunista valmistettu, pastöroitu valmiste sopii sekä leivontaan että ruoanlaittoon, todettiin Kotimaiset kananmunat ry:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä tänään.

Desilitra tuotetta vastaa kahta kananmunaa. Valmistuksen yhteydessä kananmunamassasta poistetaan rasvaa ja kolesterolia ja siihen lisätään omega-3 -rasvahappoja. Tuotteella tähdätään myös vientimarkkinoille, kertoi toimitusjohtaja Heikki Harismaa Scanegg Suomi Oy:stä. Suomalaiset kananmunapakkaamot omistavat 90 prosenttia yhtiön osakkeista. Loput omistaa tanskalainen Scanegg Holding A/S. Harismaan johtama yhtiö omistaa lisäksi 50 prosenttia Baltian markkinoilla toimivan AS Eesti Munatooted -yhtiön ja 9 prosenttia puolalaisen Nordegg Poland SA markkinointiyrityksen osakkeista.

Suomessa yhtiöllä on tuotantolaitokset Kaarinassa ja Alastarolla. Ne käyttävät kananmunavalmisteisiin vuosittain noin 6 miljoonaa kiloa kananmunia. Tämä on 10 prosenttia Suomen kokonaistuotannosta. Viime vuonna yritys vei ulkomaille 6,8 miljoonaa kiloa kananmunia.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat