Mainos

Kanalassa ja sikalassa pärjättiin sähkökatkon aikana aggregaateilla

Varsinais-Suomessa Tapani ja Hannu myrsky ovat kurittaneet isoja alueita. Sähkökatkot ovat kestäneet päiviä. Sähkökatkot ovat piinanneet sikaloiden ja kanaloiden omistajia Varsinais-Suomessa. Maatilojen toiminnot ovat pysyneet yllä aggregaattien ansiosta.

Mynämäessä Karjalan kylässä olevan sikalan 100 emakkoa ja noin 500 porsasta eivät sähkökatkosta hätkähtäneet, sillä toimintoja pidettiin yllä aggregaatin avulla. Polttoainetta kului yli 150 litraa päivässä ja ruoka- ja juomahuollon piti toimia, joten ihmisillä riitti töitä.

– Täällä ei toimi oikeastaan mikään ilman sähköä. Sähköt täytyy aina saada, koska rehu tulee automaattien kautta, ja vesi tulee taas omasta kaivosta. Se vaatii sähkön, mynämäkeläinen sikayrittäjä Ari-Pekka Raukonen kertoo.

Kylän kanaloissa oli osattu varautua pahimpaan. Kesäläisen kanassa on jouduttu turvautumaan aggregaattiin vuosien aikana silloin tällöin, mutta nyt kyseessä oli poikkeuksellinen tilanne. Kanaloissa elintärkeä ilmanvaihto saatiin kuitenkin pidettyä toiminnassa.

– Meillä on alkava tuotanto munissa. Meillä on semmoinen 6-7 prosentin muninta ja jos nyt olis tullut joku klikki, niin sitä ei korvaa mikään, toteaa Ari Kesäläinen Kesäläisen kanalasta.

Mynämäessä Karjalan kylän sähköverkko saatiin toimintaan vasta tänään iltapäivällä. Sähköyhtiöiden toiminta ehti herättää kritiikkiä.

– Tiedottaminen saisi olla paljon parempaa. Sieltä suunnasta ei ole minkäänlaista tiedotusta tullut. Se epävarmuus on pahinta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.