Kanadasta sars-rokote jopa alle vuodessa

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi viime kuussa, että sars-rokote saataisiin kehitettyä aikaisintaan kahdessa vuodessa.

Kanadalaiset tiedemiehet uskovat pystyvänsä kehittämään sars-rokotteen mahdollisesti jopa alle vuodessa. Jos kehitystyö edistyy toivottua tahtia ja rokote osoittautuu tehokkaaksi, se voidaan saada laajempaan käyttöön puolessatoista vuodessa.

-Tehtävänämme on kehittää rokote ihmisille niin pian kuin mahdollista, mikrobiologian professori ja sars-rokotteen kehittämisprojektin johtaja Brett Finlay sanoo.

Rokotetta on toistaiseksi kokeiltu hiiriin ja kaneihin, ja kokeissa eläinten elimistöt on saatu tuottamaan vasta-ainetta, joka neutralisoi sarsin aiheuttajaksi arvellun koronaviruksen.

Hyväksynnän saaminen uudelle rokotteelle kestää Kanadassa yleensä 8-10 vuotta, mutta tuoreessa muistissa olevan sars-epidemian takia maan viranomaiset ovat nopeuttaneet tutkimusprosessia.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi viime kuussa, että sars-rokote saataisiin kehitettyä aikaisintaan kahdessa vuodessa. Sars-kuumetauti surmasi alkuvuonna maailmanlaajuisesti lähes 800 ihmistä ja siihen sairastui yli 8000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat