Mainos

Kanadassa lintuinfluenssaa villihanhissa

Kanadassa tehdyssä kansallisessa tutkimuksessa löydettiin kolmisenkymmentä sairastunutta villihanhea.

Kanadassa on havaittu H5-tyyppistä lintuinfluenssaa yli 30 villihanhella, kertovat maan viranomaiset. Terveysviranomaiset kuitenkin vakuuttavat, ettei kyseessä ole ihmisille vaarallinen H5N1-tyypin lintuinfluenssa, joka on surmannut parin vuoden aikana yli 60 ihmistä.

Tartunnan saaneita hanhia löydettiin ympäri Kanadaa tehdyssä kansallisessa tutkimuksessa, jossa tutkittiin 4800 muuttavaa villihanhea. Lopulliset tulokset linnuista otetuista näytteistä saadaan lähiviikkojen aikana.

Yhdysvallat ja Kiina ovat sopineet tiiviimmästä yhteistyöstä lintuinfluenssan ja sarsin kaltaisten tartuntatautien vastaisessa kamppailussa. Sopimuksen allekirjoittivat Washingtonissa maanantaina maiden terveysministerit Mike Leavitt ja Gao Qiang. Sopimuksen tarkemmista yksityiskohdista ei kerrottu.

FAO vaati lisää rahaa

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO vetosi tänään YK:n jäsenmaihin lisärahoituksen saamiseksi lintuinfluenssan torjuntaan. FAO:n mukaan Kaakkois-Aasian maat tarvitsevat noin sata miljoonaa dollaria eli reilut 80 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Järjestö huomautti, että lintuinfluenssa on maailmanlaajuinen ongelma. FAO:n mukaan länsimaiden pitää auttaa köyhiä naapureitaan taudin torjumisessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.