Mainos

Kanadassa ennenaikaiset vaalit kuukauden kuluttua

Liberaalisen puolueen valta-asema on mielipidemittausten mukaan vaarassa Kanadassa.

-

Pääministeri Paul Martin on julistanut Kanadaan ennenaikaiset parlamenttivaalit kesäkuun 28. päiväksi liberaalisen puolueen pelastamiseksi kuiville skandaalien kynsistä.

Keskustalainen liberaalinen puolue näytti voittamattomalta vielä viisi kuukautta sitten, kun Martin otti vastaan pääministerin tehtävät Jean Chretieniltä ja lupasi puhdistaa pääkaupungin rämettyneen politiikan.

CSL-varustamolla rikastuneen Martinin puhtoinen maine sai kuitenkin kolauksen jo helmikuussa, kun poikien nimiin siirretyn varustamon sanottiin hyötyneen valtion tilauksista Martinin ollessa valtiovarainministerinä. Viikkoa myöhemmin valtion tilintarkastaja paljasti, että miljoonia dollareita julkisia vartoja oli 90-luvulla maksettu liberaaleja lähellä olevalle mainostoimistolle. Tarkoituksena oli saada Quebecin provinssin ranskankieliset äänestäjät vastustamaan Quebecin itsenäisyyspyrkimyksiä.

Liberaalisen puolueen valta-asema on mielipidemittausten mukaan nyt vaarassa, sillä uudelleen perustettu konservatiivinen puolue on pystynyt kohentamaan asemiaan tuoreen johtajansa Stephen Harperin johdolla. Äänistä kilpailevat myös vasemmistolainen Uusi demokraattinen puolue ja ranskankielinen Bloc Quebecois.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.