Mainos

Kanada odottaa sukellusvenepalon tutkimustuloksia

Kanadan puolustusministeri Bill Graham tutustui tänään HMCS Chicoutimin vaurioihin. Kanadalaisupseerin kuolemaan johtaneen sukellusvenepalon syyn selvitys on yhä kesken.

Kanada ai aio ainakaan toistaiseksi vaatia Britannialta korvauksia käytettynä ostetussa sukellusveneessä syttyneen tulipalon takia. Kanadan puolustusministeri Bill Graham tutustui takaisin Skotlantiin hinatun HMCS Chicoutimin vaurioihin tänään. Grahamin mukaan mahdollista korvausvaatimusta ei ole suljettu pois laskuista, mutta asiaa on liian aikaista kommentoida ennen perusteellista selvitystä yhden kanadalaisupseerin kuolemaan johtaneen palon syystä.

- Työskentelemme yhdessä monilla rintamilla ja selvitämme tämän kuten ystävillä on tapana, Graham sanoi Faslanen laivastotukikohdassa.

Hänen on määrä tavata brittiläinen virkaveljensä Geoff Hoon myöhemmin tänään. Kanadan lehdistö ja oppositio ovat arvostelleet pitkään maan hallitusta huonokuntoisten sukellusveneiden ostamisesta Britannialta. Muun muassa Chicoutimin on väitetty olleen pahasti ruosteessa. Chicoutimi ajelehti useita päiviä myrskyisellä Atlantin valtamerellä ennen kuin brittihinaajat onnistuivat tuomaan sen takaisin Skotlantiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.