Mainos

Kanada lisäämässä turvallisuuspalveluiden valtuuksia

Kanada päätti torstaina vastata terrorismiuhkaan nopeuttamalla turvallisuuspalveluja käsittelevän lain uudistusta.

Uudistus lisäisi maan turvallisuuspalveluiden oikeuksia pidättää ihmisiä ja tarkkailla heitä.

- Turvallisuuspalveluja pitää vahvistaa, ja voin taata, että jo käynnissä olevaa uudistusta nopeutetaan, pääministeri Stephen Harper julisti maan parlamentissa, joka jatkoi torstaina toimintaansa keskiviikkoisen ampumavälikohtauksen jälkeen.

Torstai-iltana Suomen aikaa ei vielä ollut täsmällistä tietoa, minkälaisia valtuuksia turvallisuuspalvelut olivat saamassa.

Asemies tappoi keskiviikkoaamuna paikallista aikaa kanadalaisen sotilaan ja hyökkäsi parlamenttiin pääkaupunki Ottawassa. Parlamentin turvallisuusjohtaja ampui hyökkääjän kuoliaaksi.

Torstaina kävi ilmi, että ampuja oli terrorismiepäiltyjen listalla ja luokiteltu korkean riskin epäillyksi. Miehen passi oli jäädytetty, jotta hän ei pääsisi lähtemään ulkomaille taistelemaan.

Mies oli islaminuskoon kääntynyt kolmekymppinen kanadalainen. Kanadalaismedian mukaan hänellä oli takanaan useita huumeisiin liittyviä rikoksia.


Arki palasi Ottawaan


Normaali arki alkoi torstaina palata Ottawaan keskiviikkoisen hyökkäyksen jälkeen.

Sulku parlamenttitalon ympäriltä poistettiin yöllä paikallista aikaa, kun poliisi oli todennut miehen toimineen ilmeisesti yksin. Myös ampumisissa lievästi haavoittuneet kolme ihmistä pääsivät kotiin sairaalasta.

Pientä draamaa nähtiin tilaisuudessa, jossa pääministeri Harper oli laskemassa kukkia sotilaan ampumapaikalle. Poliisi kampesi maahan paikalla riehuneen miehen.

Halifaxissa Kanadan itärannikolla poliisi pidätti linja-autossa miehen, jonka hallussa oli ase. Aiemmin poliisi oli saanut ilmoituksen kaupungin keskustassa kiväärin kanssa liikkuneesta miehestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.