Mainos

Kanada ja Australia USA:n tueksi

Kanadan pääministeri Jean Chretien vahvisti myöhään eilen, että Kanada avustaa Yhdysvaltoja aseellisessa hyökkäyksessä Irakiin, mikäli isku katsotaan tarpeelliseksi. Myös Australia on tehnyt samanlaisen lupauksen.

Chretien teki kuitenkin selväksi, että Kanada suostuu tukemaan Yhdysvaltoja vain huolto- ja pelastustehtävissä, ei taistelujoukoin. Chretien kertoi asiasta parlamentin hätäkokouksessa. Useimmat Kanadan oppositiopuolueet kritisoivat tapaa, jolla Chretien esitteli asian parlamentille, mutta vain uusi demokraattinen puolue asettui täysin vastustamaan aseellista iskua Irakiin.

Australiakin lupautuu Yhdysvaltojen tueksi

Myös Australia on lupautunut avustamaan Yhdysvaltoja mahdollisessa sotilasiskussa Irakiin. Australian pääministeri John Howard sanoi tänään kaavailleensa, että Australia lähettäisi Irakiin ilmavoimien erikoisjoukkoja pelastus- ja etsintäoperaatioihin sekä kaksi Boeing 707 konetta polttoaineen täydennyksiä varten. Australia on neljäs maa, joka on lupautunut tukemaan aseellista iskua Irakiin. Sitä ennen tukensa ovat ilmaisseet Britannia, Saksa ja Kanada.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.