Kana-paprikakeitto ja hiivaleipä

Kana-paprikakeitto (4 annosta)

  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 3 perunaa
  • 2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • 100 g punaisia papuja
  • 1 l kanalientä
  • 1 tlk kookoskermaa
  • 1 punainen chili
  • suolaa
  • 2 pyöreää leipää

Ruskista broilerin suikaleet kattilassa. Lisää kuutioidut perunat, pilkottu paprika, sipuli sekä kanaliemi. Halkaise chili, poista siemenet ja lisää joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia ja lisää kookoskerma. Lisää lopuksi valutetut pavut. Tarkista maku ja kaada keitto koverretun leivän sisään. Sulje leivän kansi ja vie keitto pöytään odottamaan nälkäisiä ruokailijoita.

Hiivaleipä (4 leipää)

  • 1 l vettä
  • 2 pkt hiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 l hiivaleipäjauhoja
  • 2 l vehnäjauhoja
  • kuivattuja aprikooseja
  • tuoretta rosmariinia

Sekoita tuore hiiva kädenlämpöiseen suolalla ja sokerilla maustettuun veteen. Sekoita hiivaleipäjauhot veteen. Sekoita taikina joko kättä tai yleiskoneen taikinarautaa käyttäen. Lisää vehnäjauhoja pieni määrä kerrallaan hyvin sekoittaen, jotta saat taikinaan hyvän sitkon. Vehnäjauhoja tarvitaan "noin-määrä", koska ne esim. karkeudeltaan ovat hyvin erilaisia. Kun sekoitusvaiheessa taikina irtoaa kulhon reunoilta, lopeta vehnäjauhojen lisäys ja anna taikinan kohota runsaat puoli tuntia. Leivo haluamasi kokoisia ja mallisia leipiä ja anna niiden kohota liinan alla 20 minuuttia ennen paistoa. Tee leipien pinnalle viillot veitsellä. Paista 15 minuuttia 200 asteessa ja noin 45 minuuttia 170 asteessa. Leivät ovat kypsiä, kun pohja koputtaessa kumisee ja leipä tuntuu keveältä. Mikäli et halua rapeaa kuorta, nostele leivät ritilän päälle ja peitä liinalla.

Tähän perusohjeeseen voit halutessasi ennen jauhoja lisätä rusinoita, taatelia, manteleita, pähkinöitä tai tuoreita yrttejä. Esimerkiksi rosmariini tai timjami ovat loistavia.

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat