Mainos

Kamputsean lipun alainen laiva saarrettuna Raumalla

Kaoliinilastissa Raumalle tullut, Kamputsean lipun alla kulkeva rahtilaiva on saarrettu. AKT:n ITF-tarkastaja Jan Örn lopetti laivan purkamisen tänään illalla sopimusepäselvyyksien vuoksi.

-Emme ole saaneet selvyyttä merimiesten sopimustasosta. Matruusin on arvioitu saaneen 600 dollaria kuussa, kun ITF:n minimi on 2300 dollaria, sanoi Örn. Laluna Delmar -laivan omistajan kotimaa on epäselvä. Yhteyksiä laivaan on ollut Turkista. Kapteeni on Syyriasta kuten pääosa miehistöstäkin. Syyrian lisäksi omistajan kotimaaksi on väitetty Yhdysvaltoja. Syyriaa tarkastaja Örn pitää erityisen ongelmallisena, koska palkkasaataviaan vaativille merimiehille saattaa seurata melkoisia vaikeuksia.
-Meille on luvattu, että omistajan edustaja on torstaina Raumalla. Silloin yleensä alkaa tapahtua, odottelee mukavuuslippulaivoja tarkastava Jan Örn. Saarron lisäksi laivan liikennöintiä saattaa uhata sen huono kunto. Laiva on rakennettu vajaa 40 vuotta sitten, eikä sen merikelpoisuutta pidetä hyvänä. Suomessa entinen m/s Styrsö tunnetaan hyvin, sillä laivan alkuperäinen omistaja on ahvenanmaalainen United Owners.
(STT) 20:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.