Mainos

Kampin keskuksen aliurakoitsijana hämärä yritysryhmä

Muun muassa Helsingin Kampin keskuksessa rakennusaikana työskennellyttä aliurakoitsijaa epäillään miljoonien eurojen veronkierrosta.

Juttu on jo syyteharkinnassa ja tulossa käräjäoikeuden käsittelyyn ensi vuoden alkupuolella. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2001 -2007 ja sisältävät törkeitä veropetoksia, kirjanpitorikoksia sekä rekisterimerkintärikoksia. Juttuun liittyy usean yrityksen avulla harjoitettua työvoiman vuokrausta ja kuittikauppaa.

Tutkinnassa selvisi, että eri kohteissa pääkaupunkiseudulla työskennellyt yritysryväs jätti vuosien ajan veroja maksamatta noin 2,5 miljoonaa euroa. Kokonaismenetys on vielä suurempi, sillä luku ei sisällä yksittäisten työntekijöiden epäiltyä veronkiertoa.

Pääepäillyt käyttivät rikoshyötyä muun muassa asuntoon, veneeseen, moottoripyörään ja luksusautoon.

Kolmesta pääepäillystä kaksi on sittemmin kuollut. Kaikkiaan jutussa on epäiltyjä yli 50.

Palkkarahaa jaettiin kirjekuorissa

Poliisi Operaatio Vuomaksi nimeämä juttu on edelläkävijä, sillä nyt myös työntekijät halutaan vastuuseen pimeästä työstä. Syyteharkinta on käynnissä 34 työntekijän osalta - epäilyt koskevat veropetoksia sekä ns. kela- ja työttömyyskassapetoksia. Kaikkiaan epäiltyjä jutussa on yli 50.

Poliisitutkinnassa selvisi, että työntekijät olivat nostaneet työttömyyspäivärahoja käydessään päivätöissä rakennustyömaalla. Lisäksi he halusivat piilottaa tienestejä ulosottoviranomaisilta. Palkkarahoja annettiin käteisenä kirjekuorissa. Kuori jaettiin esimerkiksi Kampin keskuksen työmaalla moottoripyörän selästä.

Operaatio Vuoma työllisti runsaasti talousrikostutkijoita.

- Työmäärästä kertoo se, että esitutkintapöytäkirjat ovat lähes 4000-sivuisia, kertoo rikosylikonstaapeli Heikki Mansikkamäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.