Mainos

Kampin bussiterminaali avaa ovensa ylihuomenna

Suomen nykyaikaisin ja vilkkain bussiterminaali on täyden palvelun keskus, josta lähtee parhaimmillaan yli sata bussia tunnissa.

Suomen nykyaikaisimmaksi ja vilkkaimmaksi luonnehdittu bussiterminaali avaa ovensa Helsingin Kampissa tällä viikolla.

Linja-autoasema vihitään virallisesti käyttöön ylihuomenna, minkä jälkeen myös yleisö pääsee ihastelemaan uutta terminaalia. Vihkitilaisuudessa ovat läsnä tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valtiovierailulle Suomeen saapuva Tshekin presidentti Vaclav Klaus puolisoineen. Kansalaisille keskus aukeaa kolmelta iltapäivällä.

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n mukaan liikenne terminaalissa alkaa sunnuntaiaamuna 5. kesäkuuta, jolloin Länsiväylää kulkevat Espoon bussilinjat 102-166 ryhtyvät liikennöimään keskuksesta. Kaukoliikenteen bussit aloittavat puolestaan kulun varhain ensi viikon maanantaina. Ensimmäiset vuorot matkaavat Turkuun ja Virkkalaan heti puoliltaöin.

Terminaalissa on kaikkiaan 52 lähtö- ja tulolaituria. Vilkkaimpina aikoina terminaalista lähtee yli sata bussia tunnissa.

Pakettien lähettäminen bussilla onnistuu alakerran kaukoliikenneterminaalin yhteydessä sijaitsevassa Matkahuollon rahtipalvelupisteessä. Lipunmyynnin palvelupiste sijaitsee kaukoliikenneterminaalin lähellä katutasossa. Matkahuollon lipunmyynnistä voi ostaa kaukoliikenteen lippujen lisäksi myös YTV-alueella kelpaavat matkaliput ja -kortit.

Niin ikään terminaalin läheisyydessä sijaitsevan Kamppi Centerin liiketiloista noin viidennes sekä kulkuyhteys metroon avautuvat yleisölle linja-autoaseman avajaisten yhteydessä. Terminaalissa toimii kesäkuusta alkaen lukuisia ravintoloita, kirja- ja paperikauppoja sekä muita liikkeitä.

Kokonaisuudessaan liiketilat ovat valmiita maaliskuussa 2006. Kampin terminaaliin pääsee sisään vanhan linja-autoaseman puoleiselta Narikkatorilta, Annankadulta ja Fredrikinkadulta Kampin metroasemaa vastapäätä sekä Salomonkadulta. Vaihtoyhteys metroon on suoraan terminaalista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.