Mainos

Kampin autopommijutusta valituksia

Kampin autopommijutusta elinkautiseen tuomitut kolme miestä ovat valittaneet tuomioistaan Helsingin hovioikeuteen. Pommin laukaissut mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa murhasta ja törkeästä tuhotyöstä. kaksi muuta miestä saivat rangaistuksen yllytyksestä murhaan.

Myös räjähdyksessä kuolleen miehen omaiset valittivat tuomiosta. Miehen vanhemmat ja veli vaativat, että hovioikeus tuomitsisi myös murhaan yllyttämisestä syytetyn naisen. Käräjäoikeus hylkäsi naista vastaan nostetut syytteet, koska hänen syyllisyydestään ei ollut tarpeeksi näyttöä.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe ilmoitti jo aiemmin tyytyvänsä käräjäoikeuden tuomioon. Naisen syyte perustui lähinnä yhden kanssasyytetyn kertomukseen, jota käräjäoikeus piti ristiriitaisena, epäuskottavana ja voimakkaasti väritettynä. Valtionsyyttäjän mukaan syyte oli kuitenkin tarpeen viedä oikeuteen sen luotettavuuden arvioimiseksi.

Autopommijuttu oli suomalaisittain hyvin harvinainen palkkamurha. Yksi tekijöistä yritti ensin itse tappaa naisystävänsä entisen miehen. Yrityksen epäonnistuttua hän palkkasi tehtävään pommin räjäyttäjän.

Miehen surmaaminen onnistui heinäkuussa 2002, kun hänen autoonsa asennettu pommi räjäytettiin Helsingin Kampissa. Räjähdyksen vaikutusalueella oli yli 60 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.