Kampela 21.9.1999

Huttunen ja Mielonen kokevat kampelaverkkoja ja halstraavat kampelaa kokonaisena ja fileinä. Pienet kampelat kannattaa paistaa kokonaisina sisälmykset poistettuina. Silloin ne säilyvät mehukkaina. Tummaa pintanahkaa ei syödä
Voit myös nylkeä kampelan tumman nahan ja paistaa kampelan sen jälkeen. Valkoista vatsanahkaa ei tarvitse poistaa.
Kampela on herkullisen makuinen kala ja sen kanssa maistuvat yksinkertaiset lisäkkeet kuten keitetty peruna, perunapihvit (kaupan pakastealtaasta), herneet tai pavut. Kastikkeeksi voit sekoittaa esim. kurkkukastikkeen

Kurkkukastike


1 tlk kermaviiliä tai
ranskankermaa
1/2 kurkku raastettuna ja
kuivaksi valutettuna
tilkka sitruunamehua
mustapippuria
tilliä
suolaa

Sekoita aineet kastikkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat