Mainos

Kampanjointi päättyi Iranin vaaleissa

Viime hetken mielipidemittausten mukaan molempien ehdokkaiden kannatus on tasaluvuissa, ja tarkkailijoiden mukaan kilpa on niin tasainen, että se voi päättyä kumman tahansa voittoon.

Iran on ilmoittanut pidättäneensä lähes 30 ihmistä epäiltynä vaalivilpistä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella viime viikon perjantaina. Koska yksikään ehdokkaista ei tuolloin saanut tarvittavaa määrää äänistä, järjestetään toinen kierros huomenna.

Uutistoimisto Irna kertoi sisäministeriön lausuntoon viitaten, että ensimmäisellä kierroksella havaittiin yli sata vaalivilppitapausta.

Vaalien toiselle kierrokselle pääsivät entinen presidentti Akbar Hashemi Rafsanjani ja kovan linjan ehdokas Mahmoud Ahmadinejad.

Toisen kierroksen vaalikampanjointi päättyi tänään tasan vuorokausi ennen kuin äänestäjät käyvät jälleen uurnilla. Viime hetken mielipidemittausten mukaan molempien ehdokkaiden kannatus on tasaluvuissa, ja tarkkailijoiden mukaan kilpa on niin tasainen, että se voi päättyä kumman tahansa voittoon.

Toisen kierroksen tuloksia on odotettavissa lauantaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.