Mainos

Kampanjointi etätyön puolesta jatkuu

Etätyön mahdollisuuksista mökillä kampanjoitiin valtakunnallisessa mökkiläistapahtumassa tänään Helsingissä. Koko kevään jatkuneella hankkeella pyritään aktivoimaan vapaa-ajan asukkaita ympärivuotiseen mökkeilyyn. Projektin perimmäisenä tavoitteena on maaseudun ja saaristoalueiden elinvoiman lisääminen.

Jo nyt etätyötä tekee arviolta 20 000 mökkiläistä. Hankkeessa on mukana 150 kuntaa eri puolilta Suomea. Helsingin Säätytalossa järjestettyyn kampanjatilaisuuteen osallistui 70 kuntaa. Mökkiläistapahtuman paneelikeskustelun avannut peruspalveluministeri Eva Biaudet arvioi, että etätyö antaa myös maaseudun vakituisille asukkaille uusia työmahdollisuuksia. Tämä voi puolestaan jarruttaa voimakasta muuttoliikettä maaseudulta kaupunkeihin.

Mökkiläiset, joita on arviolta 1,7 miljoonaa, kun käyttävät ministerin saamien tietojen mukaan lähes 10 miljardia markkaa vuosittain mökkeilyyn päivittäistavaroiden, palvelujen ja rakentamispanosten sekä kiinteistökauppojen kautta. Ministeri Biaudet uskoi, että työnantajan kannalta työskentely osan aikaa mökillä sopinee yhä useammin, sillä "tänään" tulokset ratkaisevat.
-Luova ympäristö antaa luovia, hyviä työtuloksia. Osatyöskentely mökillä on tehokasta.

Mökkiläisten etätyöprojektin ovat organisoineet saaristoasiain neuvottelukunta ja etätyön teemaryhmä. Sen rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö, kunnat sekä Compaq ja Sonera.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.