Mainos

Kampanja rohkaisee kiittämään opettajia työstä, josta harvoin kiitetään – "Lämmittää, kun vuosienkin jälkeen muistetaan"

1:50

Yksittäisellä opettajalla voi olla valtava vaikutus oppilaan myöhempään elämään. Tätä painotetaan Suomen juhlavuoteen liittyvässä Kehu opettajaa -kampanjassa, jossa julkisuuden henkilöt ja tavalliset ihmiset kertovat opettajiensa merkityksestä esimerkiksi uravalintaansa.

Kevään ajan jatkuva Kehu opettajaa -kampanja rohkaisee antamaan positiivista palautetta raskasta työtä tekeville opettajille, joita harvoin kiitetään.

– Jokainen meistä tietää, että yksi opettaja kykenee muuttamaan yhden ihmisen elämän joko hyvään tai huonoon suuntaan. Yksi oikea-aikainen lause voi seurata läpi koko elämän, Kampanjan taustalla olevan Hundred-hankkeen luova johtaja Saku Tuominen kertoo.

– Uskon, että parhaimmillaan tämä kampanja johtaa siihen, että hienoa työtä tekevä opettaja uskaltaa tukea ja rohkaista ihmisiä kasvun uralle, hän jatkaa.

Helsinkiläinen musiikinopettaja Juha Salokannel tietää, kuinka oppilaalta saatu positiivinen palaute voi lämmittää mieltä.

Arto Tuunela Pariisin keväästä oli noin kaksikymmentä vuotta sitten oppilaani. Häneltä tuli vastikään palautetta, että joskus hän ajattelee, ettei ”rämpyttäisi täällä lavalla ilman sun boheemia opetusta”, Salokannel kertoo.

– Kyllähän se lämmittää aivan valtavasti, kun huomaa, että vuosien jälkeenkin joku muistaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.