Kamera tallensi Kotkan putkapahoinpitelyn, monitoria ei tarkkailtu

Putkassa oleva kamera tallensi, kun säilöön otettua miestä pahoinpideltiin hengenvaarallisesti Kotkassa perjantai-iltana.

Törkeästä pahoinpitelystä epäillään kahta miestä, jotka olivat samassa putkassa.

Tapaus paljastui normaalin tarkastuskäynnin yhteydessä. Kukaan henkilökunnasta ei katsonut monitoria silloin, kun pahoinpitely tapahtui.

– Meillä on kymmenen putkaa. Kukaan ei pystynyt seuraamaan tapahtumaa, sanoi rikoskomisario Jari Riiali Kymenlaakson poliisista STT:lle.

Ylikuormituksen syy oli Kotkan meripäivät, joka tuotti runsaasti työtä poliisille. Samassa putkassa olleet miehet olivat kaikki päihtyneitä.

Uhri putkassa runsaan tunnin

Yli 50-vuotias uhri ehti olla putkassa runsaan tunnin verran. Kun hänet vietiin säilöön, siellä olivat ennestään noin kolmikymppinen mies ja noin viisikymppinen mies. Kaikki ovat kymenlaaksolaisia.

Henkilökunta löysi uhrin lattialta verta vuotavana ja rajusti pahoinpideltynä. Hänen tilansa oli kriittinen.

– Kameran tallennetta on käyty läpi. Siitä ilmenee tapahtuma pääpiirteittäin, Riiali kertoi.

Hän ei kertonut yksityiskohtaisemmin vammoista. Tekijöiksi epäillään molempia miehiä.

Epäillyt ja uhri eivät todennäköisesti tunteneet toisiaan ennalta. Uhri kuljetettiin ambulanssilla Kymenlaakson keskussairaalaan. Epäillyt pidätettiin.

Harvinainen tapaus

Rikoskomisario Riiali ei muista näin vakavaa putkapahoinpitelyä.

– Iäkkäämmät poliisit muistavat, että Meripäivien aikaan putkassa on ennenkin ollut nahinaa. Mutta näin vakavaa ei ole sattunut.

Hän ei halunnut vielä ottaa kantaa siihen, voidaanko henkilökuntaa epäillä jostain laiminlyönnistä. Jos niin käy, tutkinnasta vastaa toinen poliisilaitos.

Esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on usein linjannut, että valtiolla on erityinen vastuu vapaudenriiston kohteeksi joutuneen turvallisuudesta.

Suomessa kuolee vuosittain parikymmentä ihmistä putkaan, mutta tällöin kyse on yleensä sairauskohtauksesta, alkoholimyrkytyksestä tai aiemmista vammoista. Kaikki kuolemat tutkitaan, ja epäillyt laiminlyönnit selvitetään toisella poliisilaitoksella. Laiminlyöntejä todetaan harvoin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat